Matthieu Verlinde onderweg naar Frankrijk voor Alpentocht CliniClowns

Foto: cliniclowns

Dongenaar Matthieu Verlinde komt aanstaande zaterdag 22 september in actie voor de CliniClowns. Hij zal dan 21,5 km hardlopend afleggen naar de top van de Mont Ventoux. Zijn eigen dochter gaf hem hiervoor de aanzet nadat ze vorig jaar zelf als patiënt in aanraking kwam met het werk van de CliniClowns.

Matthieu heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop u heel het verhaal kunt lezen. In de aanloop naar de Alpentocht zal er op Dongen.nieuws.nl dagelijks een update komen over de voorbereiding op weg naar de top.

Via http://www.alpentocht.nl/matthieuverlinde kunt u de actie voor de CliniClowns steunen.

Facebookpagina van team Matthieu: https://www.facebook.com/actievoorcliniclowns

Dinsdag 18 september

Het afgelopen weekend heb ik bewust niet meer getraind. Mijn lijf krijgt een week volledig rust, prima idee. Mijn hoofd zegt echter: “Ga nog lekker een rondje rennen!” Ik doe het niet. Ik werk op de Anspachschool en op maandag vragen de kinderen uit mijn klas zich af of ik niet even moet gaan rennen of zo…Ik ben druk en ook op een gezonde manier gespannen voor wat gaat komen.

Maandag aan het einde van de middag mag ik nog wat sponsors shirtjes ophalen. Na het eten pak ik mijn spullen in en blijkt dat het toch niet in één koffer past. Ik kan gelukkig nog een extra koffer meenemen. De dinsdag vliegt voorbij en om 16:00 uur vertrek ik naar station Breda. Vanaf hier neem ik de trein naar Brussel. vandaag was ik niet meer zo gespannen, maar ik heb er heel veel zin in. Heel de dag krijg ik gelukwensen en alle leuke app je eens en natuurlijk tekeningen van de kinderen op school. Ook wordt er nog steeds door mensen gesponsord. Hartverwarmend en zeker ook bizar! Ik sta bovenaan op de sponsorlijst met ruim € 7000. Ik weet ook al dat dit nog niet het eindbedrag is.

In de trein naar Brussel zit ik na te denken en geniet ik van alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd rondom de acties voor CliniClowns. Mijn vreugde maakt meteen weer plaats voor zorgen want met mijn dochter gaat het nog niet goed en aanstaande donderdag hebben we een gesprek (ik doe mee via FaceTime) over een mogelijk intensievere behandeling voor haar. Haar conversiestoornis geeft te veel problemen en vooral pijn om behoorlijk te kunnen functioneren. Dit tempert mijn euforische gevoel, maar tegelijkertijd realiseer ik me dat het niet alleen voor CliniClowns die berg op ren maar ook voor haar! Mijn gepeins zakt langzaam weg omdat een kind al een half uur keihard aan het huilen is… Dacht je ook rust hebben. Morgen vertrek ik al vroeg naar Frankrijk, tijd om te gaan slapen dus en morgen weer een update vanuit La France!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen