19 september: Dag van de Diëtist en Internationale Praat als een Piraatdag

Foto: CC0/Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Dag van de Diëtist
Ieder jaar op 19 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen. Ook worden er posters en ander voorlichtingsmateriaal uitgedeeld. Maar zelf kunt u natuurlijk ook uw eigen diëtist eens bedanken dat die er voor zorgt dat bij u de kilo’s eraf vliegen. Toch?

Gouden Weegschaal
De Dag van de Diëtist vindt dit jaar op een vrijdag plaats, maar volgens de NVD mag u uw activiteiten ook rondom die dag organiseren. Vanaf 1 augustus zijn alle activiteiten in uw buurt of wijk te bekijken op www.DagVanDeDiëtist.nl , waar ook alle overige informatie over de Dag komt te staan. Wat er in ieder geval gebeurt is de uitreiking van de Gouden Weegschaal, de door Libelle uitgereikte prijs voor de beste diëtist van het land.

Alle informatie rondom de Dag van de Diëtist is te vinden op de website van de NVD.

Internationale Praat als een Piraatdag
Arrr an’ avast! Ieder jaar op 19 september is het Praat als een Piraatdag! Deze niet al te serieuze Dag komt – uiteraard – uit Amerika. De Dag is opgericht omdat het praten als een piraat gewoon heel vermakelijk is. Want stiekem willen we allemaal wel de laveloze, losbandige schavuit uithangen, op een schip varen en streken uithalen, toch?

Als kind deden we allemaal wel eens een ooglapje om, en het is dat de samenleving er een beetje op neerkijkt, maar anders hadden we ook als volwassenen het ruime sop gekozen. In plaats daarvan wachten we nu maar tot 19 september, als het de Internationale Praat als een Piraatdag is. De Dag is in 2002 in het leven geroepen en heeft inmiddels grote populariteit weten te genereren.

Op www.talklikeapirate.com is alle informatie te vinden over deze uitbundig te vieren Dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen