Burgemeester op bezoek bij diamanten paar den Boer-Verharen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Op 5 augustus was het echtpaar den Boer-Verharen  60 jaar getrouwd. Wegens vakantie was burgemeester Marina Starmans toe niet in de gelegenheid om het diamanten paar persoonlijk te feliciteren. Van uitstel kwam echter geen afstel…donderdagochtend bracht de burgemeester het paar alsnog een bezoek in hun huis aan de Oude Baan.

De heer den Boer is geboren in Dongen als zoon van de  “kolenboer”. Hij komt uit een gezin van 6 personen. Mevrouw Verharen is ook in Dongen geboren en komt uit een gezin met 5 kinderen. Ze woonden in het bekende Café de Brug bij het kanaal. Dat is ook de plek waar ze elkaar hebben ontmoet.

Ze trouwden en gingen eerst wonen in de Kardinaal van Rossumstraat waar de heer den Boer een eigen eenmansbedrijfje als expediteur startte en mevrouw zorgde voor de administratie en voor hun twee dochters Ellen en Anita. Later verhuisden ze naar de Doormanstraat. “Vader ging uiteindelijk nog werken voor het CHV. Moeder verdiende een centje bij als peuterleidster, later werkte ze nog bij de Boerenbond in de winkel.” aldus de dochters.

Behalve hard werken, lange dagen en zwaar lichamelijk werk, hebben ze ook genoten van hun vakantie’s met de caravan, waarmee ze heel Europa hebben doorkruist. Ook van hun 4 kleinkinderen en inmiddels 2 achterkleinkinderen genieten ze volop.

Toen ze gepensioneerd waren, kregen ze ieder hun eigen hobby: voor de heer den Boer waren dat biljarten en jeu de boules, in competitieverband, terwijl mevrouw graag met vriendinnen spelletjes speelt, zoals  rummikub en scrabble.

Namens dongen.nieuws.nl van harte gefeliciteerd met het bijzondere diamanten huwelijk

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen