Roerdomphof: geel, geler, geelst

Dongen is deze week volledig in de ban van de Zomerspelen. En het zijn niet alleen de  Dongense kinderen die daar iets van mee krijgen…nee, een groot aantal Dongenaren zet het beste beentje voor om het hele dorp in Zomerspelensfeer te krijgen. Zondagochtend openden de bewoners van de Roerdomphof officieel hun tot gele oase omgetoverde straat.

Bij het 50 jarig bestaan van de Zomerspelen in 2010 werd er een speciale commissie in het leven geroepen onder de naam ‘Heel Dongen Geel’ met als doel om zoveel mogelijk inwoners ertoe te bewegen hun huizen en straten op te fleuren met de huiskleur van de Zomerspelen. Velen pakten de handschoen op en Dongen veranderde dat jaar in één groot geel bastion. De Kardinaal van Rossumstraat werd oor de organisatie uitgeroepen tot ‘Geelste straat van Dongen.’ Enkele jaren later staken de inwoners van de Wilhelminastraat de koppen bij elkaar en samen zorgen zij er sindsdien jaarlijks voor dat deze straat van voor tot achter in een geel Zomerspelenjasje wordt gehesen. Twee jaar geleden werden zij hiervoor door de gemeente beloond met de titel ‘Geelste straat van 2016’

Vanaf dit jaar is er weer een gele straat bij. De bewoners van de Roerdomphof hebben veel werk verricht en gaven hun  straat een complete Zomespelengele make-over. met zelfs in de avond nog verlichte gele lampionnen. Vanochtend vond de ‘officiële opening’ plaats: de kinderen uit de Roerdomphof knipten het lint door en diverse partypoppers maakten het extra feestelijk. De bewoners van de Roerdomphof nodigen alle Dongenaren uit om al die mooie gele accenten deze week te komen bekijken.

Of er dit jaar ook een titel ‘Geelste Straat van Dongen’ vergeven wordt is niet bekend. Tot nu toe is dat tweemaal gebeurd (in 2010 en 2016). De eerste keer was de actie een initiatief van Stichting Dongense Jeugdraad, de tweede keer van de Gemeente Dongen. Of deze handschoen nu of in de toekomst voortaan jaarlijks door één van beiden opgepakt wordt is dus nog even afwachten.

Bekijk foto’s van de Roerdomphof in de fotoserie bovenaan dit artikel (foto’s: Peter Ligtenberg en Bart van Kerkhof)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen