DS 2 HV Dongen genomineerd voor Sportploeg 2017

DS2 op de foto ontbreken Renske Loonen en Joyce Scheepers
DS2 op de foto ontbreken Renske Loonen en Joyce Scheepers
Foto: HV Dongen

De jury van het Sportgal Dongen is voor de vakantie nog een keer bijeen geweest om uit het groot aantal inzendingen de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2017 te nomineren.

Genomineerden

In de categorie sportploeg is het reserveteam van de dames van de handbalvereniging Dongen genomineerd. Zij meten het opnemen tegen het Team Atledo, dat in de Zweedse estafette een nieuw Nederlands record wegzette. Ook het tennisteam Dongen Dames 1 Bas Dongen, dat op het hoogste niveau speelt, is een van de genomineerden.

Ongeslagen kampioen

Het afgelopen seizoen ging voor de handballende dames als een speer. Ongeslagen werd het team kampioen en promoveerde hierdoor naar de 1e klasse. Daarnaast liep het in de regionale bekercompetitie voorspoedig. Tegenstanders als Tachos 1 en in de halve finale Swift Helmond 1 werden aan de zegekar gebonden. Het toetje op de taart was de finale tegen DOS 1 uit Heesch. Een wedstrijd die voor de handballende dames nooit een wedstrijd is geworden (zenuwen??), werd door Dongen nipt met 16-15 gewonnen. Dongen kwam nooit in haar snelle spel, de break-out.

Voor Carlo Scheepers was dit, in zijn eerste jaar als trainer/coach, een mooie opsteker: kampioen worden, promoveren en de regiobeker winnen. Doordat hij met vele blessures kampte, moest hij een streep zetten onder zijn actieve handbal carrière bij o.a. Red Reg Tachos (Europa Cup in Zweden), White Demons, Witte Ster en HV Dongen. Bij de DS had hij afgelopen seizoen een team onder zij hoede dat bestond uit routiniers, speelsters uit de DS 1 selectie die speelminuten in dit team op moesten maken en jeugdspeelsters die alvast aan het hogere niveau konden wennen.

Voor de komende zaalcompetitie wordt bekeken hoe het team wordt samengesteld. Duidelijk is dat enkele speelsters een stapje terug gaan zetten naar het derde team. Na de daverende handbalbekeravond van de DS 1 tegen de voormalige landskampioen Dalfsen heeft zich weer een nieuw damesteam aangemeld. DS 4 bestaat uit speelsters die in hun handbalperiode in DS 1 en DS 2 hebben gespeeld. 15 september zal duidelijk zijn wat de keuze van de jury is. Aanvang van deze avond is 19.15 uur en de entree is gratis.

Onder de genomineerden bij de jongste jeugd onder de 13 jaar is ook een D-team van de HV Dongen genomineerd. Zelfs de handballende schooljeugd van BS Heilig Hart, dat op het NK-schoolhandbal in Emmen een eervolle vijfde plaats haalde, is genomineerd.

   

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen