Europlus bruist al 25 jaar van de energie

Foto: Jan Stads / Pix4Profs -Glossy 100% DONGEN

Op donderdag 20 juli is het precies 25 jaar geleden dat ontmoetingsruimte Europlus van start ging. Nu, 25 jaar later, bruist Europlus nog steeds van de energie en barst de ruimte bijna uit zijn voegen. Ruim 200 vooral oudere inwoners van met name de wijk West 1 vinden wekelijks hun weg naar de ontmoetingsruimte aan de Dunantstraat.

Zij komen er om een kaartje te leggen, een potje te biljarten, te handwerken, sjoelen, een boek te lenen van de bibliotheek of gewoon om gezellig bij te kletsen met een kopje koffie. Kortom: alles mag, niets moet. En op die manier gaat Europlus het zilveren jubileum ook vieren, samen met de vele vrijwilligers, bezoekers en genodigden: lekker ongedwongen en ontspannen met een hapje en een drankje. Natuurlijk zullen de hoogtepunten en opmerkelijke momenten van die 25 jaar wel in woord en beeld voorbij komen.

Europlus is in de loop der jaren voor veel mensen een vaste waarde, een veilige thuishaven geworden. De ontmoetingsruimte vervult dan ook een belangrijke maatschappelijke functie. ‘Iedereen is hier altijd welkom, je bent niet verplicht ergens aan mee te doen. Ik zie wel dat de belangstelling voor elkaar groot is; iedereen let een beetje op elkaar, in de goede zin van het woord’, constateert Mari Groenendaal, die als voorzitter van de wijkraad West 1 jarenlang betrokken was bij Europlus en er overigens nog steeds regelmatig te vinden is.

De wijkraad West 1 speelt sowieso een belangrijke rol bij de taakuitvoering van Europlus. Ze ondersteunt en begeleidt Europlus waar nodig en treedt onder meer op als contactpersoon tussen gemeente, woningbouwcorporatie Casade en wijkbewoners. Het verleden heeft al bewezen dat deze gezamenlijke aanpak de nodige successen heeft opgeleverd. Casade vervult meer een functie op de achtergrond. Zij maakt het mogelijk dat Europlus de ontmoetingsruimte kan blijven gebruiken voor het doel waarvoor het bestemd is.

Van onschatbare waarde voor het succes van Europlus zijn de vrijwilligers, zij zijn de kurk waarop Europlus drijft. Een knappe prestatie, want ook de hechte groep vrijwilligers zijn niet meer de jongsten. Beheerder Wim Ernest, zelf ook vrijwilliger, is dan ook superblij met zijn vaste groep van zo’n 18 vrijwilligers.’Zij doen alles voor mij. Dankzij hen hebben veel mensen hier een fijne tijd’.

Donderdag 20 juli is het dus feest in Europlus. Misschien een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met deze ontmoetingsruimte, want hoewel het oorspronkelijk voor de bewoners van West 1 bedoeld was, staat Europlus open voor alle inwoners van Dongen. U bent dus welkom. Donderdag 20 juli vanaf 14.00 uur in de Dunantstraat 28.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen