Groep 7 van Basisschool J.J. Anspach lanceert eigen webshop

Foto:

Maanden voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan, maar eindelijk is het zover de webshop van groep 7 is geopend! In de webshop zijn een aantal artikelen te koop, maar deze zullen steeds ververst worden. Volgens leerkracht Matthieu Verlinde is er altijd werk aan de winkel!

Eigentijds onderwijs
Een vriend van Matthieu Verlinde is ondernemer en stuurde hem wat informatie over het project ‘De Basisschool Webwinkel’. Matthieu was direct enthousiast en ging met een uitgewerkt plan naar directeur Herman Straver. Directeur Straver gaf direct groen licht voor het plan. “Dit is eigentijds onderwijs, het is eigenwijs en zal de kinderen ongetwijfeld prikkelen, ze zijn betrokken en zeer ambitieus en dat is precies wat wij willen op de Anspachschool’, aldus Straver.

Sponsors , leningen en goede doel
Een onderneming starten kost geld en als je dat niet hebt, moet je creatief zijn. Dit was de eerste uitdaging voor groep 7. Zij hebben gezocht naar sponsors en hebben renteloze leningen afgesloten met familie en vrienden. In een paar weken tijd werd het bedrag vergaard om van start te kunnen gaan met de bouw van de webwinkel en het bijbehorende project. Gelukkig ondersteunde ook de school hier de enthousiaste groep 7. De winst die gemaakt wordt als de winkel gaat draaien wordt gesplitst. 50% gaat naar het goede doel Stichting Roparun en de andere 50% is voor de klas.
De kinderen moeten eerst hun ‘schulden’aflossen en daarna gaan ze bepalen wat er met de ‘winst’ gedaan wordt. De boekhouding wordt keurig bijgehouden in een ordner.

Samenwerking
Om te kijken hoe een onderneming (met een webwinkel) werkt zijn de kinderen op bezoek geweest bij Orange Planet in Dongen. Hier heeft directeur Ralf Witlox verteld waar de kinderen allemaal rekening mee moeten houden bij het runnen van hun onderneming. Witlox bood spontaan aan dat er in de winkel wel wat artikelen uit zijn magazijn verkocht mogen worden. Zo leerden de kinderen ook direct hoe het werkt met inkoop & verkoop. De komende tijd wordt er gezocht naar nog meer ondernemers waarvan de groep producten mag verkopen in hun webwinkel.

Plannen
In het begin van het project dachten veel kinderen dat ze wel snel rijk zouden worden, die verwachtingen zijn inmiddels bijgesteld. Toch zijn er volop plannen voor de winkel. Er komen accounts op social media met daarin reclame. Er komt een eigen YouTube kanaal waar vloggers uit de klas verslag doen, er komen product presentaties ( compleet verzorgd en gemaakt door de kinderen) en gaan de kinderen op zoek naar nog meer ideeën om hun winkel onder de aandacht te brengen. Meester Matthieu heeft ook nog een hoop plannen en ideeën, maar daar wil hij nog niets over los laten: “Eerst maar eens aan de slag met wat we nu hebben en dan komt de rest vanzelf wel, Er is altijd werk aan de winkel!

Wilt u een kijkje nemen en misschien zelfs wel wat kopen ?
Surf dan naar: www.shoptotdetop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen