Uniek gezamenlijk concert Aurora en Musis Sacrum

Foto:

Sinds de algemene ledenvergadering van beide muziekverenigingen van januari vorig jaar, is er voortvarend gewerkt aan het fusieproces om te komen tot een gezamenlijke muziekvereniging. Op zondag 21 mei zijn beide verenigingen te horen tijdens een uniek gezamenlijk concert.

In de verschillende werkgroepen wordt hier verder vorm gegeven aan de fusie. Ook muzikaal wordt er al nadrukkelijk samengewerkt, muziek verbroedert immers. Er wordt op zondag 21 mei een gezamenlijk concert georganiseerd, waarbij alle orkesten aan bod gaan komen, natuurlijk worden er ook gezamenlijk een aantal muziekstukken ten gehore gebracht. De muzikanten van harmonie Aurora, jeugdorkest – volwassenen leerlingen orkest – en het harmonieorkest van Musis Sacrum hebben al de nodige (gezamenlijke) repetities achter de rug om er een mooi concert van te gaan maken.

Plaats van handeling is Cultureel Centrum “’t Schouw”, waarbij de grote zaal als concertruimte gaat dienen, het publiek kan zowel op het podium als in de zaal plaatsnemen. “Het wordt wel een logistieke operatie om een concert waarbij ruim 90 muzikanten aan deelnemen uit te voeren”, aldus Kees Klaassen van de activiteitencommissie. “We hebben al een aantal keer in deze samenstelling gerepeteerd, dus het moet gaan passen”, aldus Klaassen.

Het programma bestaat uit vijftien muziekstukken welke dus in wisselende samenstelling gebracht worden, waarbij ook afgewisseld wordt met de dirigenten. Dirigent van het jeugdorkest Rolf Rombouts is helaas vanwege andere verplichtingen verhinderd, zijn honneurs worden waargenomen door Ad van Groesen, dirigent van het ‘VLO’. “We hebben een aantal keer samen met het jeugdorkest en het VLO gerepeteerd, leuk zo met die jeugd erbij”, verwoordt Van Groesen deze samenwerking. Robert van Enschot en Joost van Genugten respectievelijk dirigent van harmonieorkesten Musis Sacrum en Aurora zijn de overige twee dirigenten. Van Enschot: “het is natuurlijk prachtig om zo’n groot orkest te mogen dirigeren”, Van Genugten beaamt dit “het is wel een uitdaging om verschillende muzikale niveaus samen te laten spelen, maar er staat een mooi en gevarieerd muzikaal programma op de standaard”, sluit hij af.

Het programmaboekje leert dat stukken als ‘El Camino Real’, ‘A Klezmer Karnival’ en ‘Les Miserables’ voorbij komen, maar ook de lichtere muziek zoals ‘California Dreamin’, ‘Het Dorp’, ‘Hello’ en ‘I Will Follow Him’ worden ten gehore gebracht. Deze mooie muzikale middag wordt besloten met ‘Tulpen aus Amsterdam’. Het gezamenlijk concert van Harmonie Aurora en Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum op zondag 21 mei vangt om 14.00 uur aan (zaal van ’t Schouw gaat om 13.45 uur open), toegang is gratis. De vele muzikanten hopen u dan te mogen begroeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen