Spirit, Back-On-Stage

Foto:

En dan… wordt Popkoor Spirit 50 jaar! Een mooie leeftijd maar zeker geen leeftijd waarop je al oud en bejaard bent. Spirit sprankelt nog steeds en zit nog vol energie!

Als je Sarah ziet is het hoog tijd voor een groot feest. En hoe kan een koor nu beter haar verjaardag vieren dan met een geweldige jubileumshow? In het weekend van 7, 8 en 9 april viert Spirit haar verjaardagfeest. Zorg dat u dit niet mist.

Na het succes van Quattro Temi in 2014 werd de focus snel gericht op het jubileumjaar 2017. Begin 2015 is in een brainstormgroep met diverse koorleden en de dirigent een start gemaakt aan de opzet voor een jubileumshow. Daarna is een creatieve commissie opgestart, waarin vier koorleden aan de slag zijn gegaan om de ideeën van de brainstormgroep verder uit te werken en vorm te geven. Er zijn door deze commissie heel wat uurtjes samen doorgebracht. Uiteindelijk is een zelf verzonnen verhaal het resultaat. Dit verhaal wordt u gepresenteerd door middel van 23 nummers en – zoals u van Spirit gewend bent – een flinke dosis choreografie en regie. Door deze mix is wederom een dynamisch geheel ontstaan.

Het verhaal speelt zich heel toepasselijk af in een oud en verwaarloosd theater dat in het verhaal nieuw leven zal worden ingeblazen. Wij nemen u mee in de perikelen die zowel on-stage als backstage plaatsvinden.
De muziekkeuze is – zoals altijd – zeer gevarieerd. U kunt onder andere genieten van: Take Me To Church, The Show Must Go On, No Surrender en Can’t Stop The Feeling. Daarnaast komen ook nummers voorbij waarvan de teksten zelf bewerkt zijn en muzikale mash-ups die zeer creatief zijn vormgegeven. Hierin is duidelijk het werk van dirigent Tom Mordang te herkennen, die ook de muzikale directie van deze show in handen heeft. Omdat we tijdens deze show ook met gesproken woord en regie werken, worden we ondersteund door regisseuse Sharon Joosen.

Na een lange periode van denken over verhaal, teksten, muziekkeuze, arrangementen, choreografieën, decor, kleding en niet te vergeten repetities, zijn we nu bijna zover dat we on-stage kunnen. Komt u ons jubileumfeest met ons meevieren?

Voorstellingen op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 april in Cultureel Centrum ’t Schouw. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.popkoorspirit.nl en de facebook pagina van Popkoor Spirit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen