Tom Mijnders Oppersauwelaar 2017

Foto:

Tom Mijnders is in zijn creatie van Bakker Bolleke Bruin Oppersauwelaar van het Peeënrijk geworden. Na op vrijdagavond de publieksprijs hebben gewonnen ging hij er zaterdagavond met 1e prijs van de vakjury over het hele weekend van door. De publieksprijs van zaterdag was voor debutant Erwin van Empel die in de ton stapte als hulpsinterklaos.

Zaterdagavond 17 februari was ‘L’Alternatief’, dit keer in de Salamander, wederom tot de laatste plaats uitverkocht. Honderden Peeën en Peeërinnen waren hier aanwezig om de sauwels van maar liefst 7 sauwelaars, live mee te maken.  Ook deze tweede sauwelavond, klommen de sauwelkanjers, te weten Trea van Kuijk, Ilona Panis, Tom Mijnders, Roelant Schoots, Rob Verkooijen, John Schoormans en Erwin van Empel weer in de ton.

Zaterdag was het Erwin van Empel de debutant die er met de publieksprijs van door ging. Hij wist de zaal wist de zaal in zijn creatie als Hulpsinterkloas in lachsalvo’s mee te nemen in de wereld van een echte hulpsinterkloas. Dat gaat niet altijd over rozen. Erwin won ook de derde prijs van de vakjury. Een prachtig debuut voor een Hulpsinterklaos! Trea van Kuijk stond deze avond voor de 11 keer in de ton. Een jubileum! Zij won uiteindelijk de 2e prijs van de vakjury. Als Lieske van ut frietkot verhaalde zij over de lekkerste snacks in haar Frietkot!

 

Naast de prijswinnaars stonden er nog 4 sauwelaars in de ton:
• Roelant Schoots, verhaalde als Dokter Bernard, over de beslommeringen van een gynaecoloog. Zo vertelde hij dat het nog niet altijd meevalt om de schaar in te zetten.
• John Schoormans, met een briljante opkomst als Johnny Boel-Aai, professionele darter vertelde over zijn demonstraties.
• Tess de Stewardess, alias Illona Panis, nam de zaal mee in een vliegtuig
• Rob Verkooijen sauwelde over het zware leven van Kennie van den Akker als Voggulverschrikker.

Stichting ‘de Peeënstekers’ kijkt terug op een zeer geslaagd (volwassen) Sauwelweekend. Het is echter nog niet gedaan, want vandaag komt de jeugd in actie!

Later een uitgebreid verslag van deze sauwelavond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen