Volkspartij Dongen bezorgd over toekomstige plannen voor Jeugdcentrum

Foto:

De Volkspartij Dongen maakt zich zorgen over de toekomstige positie van het jeugdcentrum. Het is de bedoeling dat het jeugdcentrum straks een plaats krijgt in het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC), waar ook de nieuwbouw van de Agnesschool onderdeel van uit maakt. Door het jeugdcentrum in dat IKC-gebouw onder te brengen, kunnen er een hoop renovatiekosten bespaard worden.

Het Jeugdcentrum wordt in Dongen-Vaart intensief gebruikt voor een groot scala aan activiteiten. En dat wil het Jeugdcentrum graag zo houden. Ze heeft daarvoor al een aantal gesprekken gevoerd met de RO-groep, een adviesbureau voor huisvesting van gebouwen met een maatschappelijke functie. Die had in de plannen ook al een ruimte van 90 m2 voor het jeugdcentrum ‘gereserveerd’ met een eigen ingang aan de voorzijde van het gebouw.

Raadslid Frits Klijs had onlangs echter tot zijn grote schrik ontdekt dat het ontwerp een heel ander verhaal laat zien. ‘De hele situering van het jeugdcentrum is nogal gewijzigd. Een oppervlakte van 60 m2, wat minder is dan de helft van de huidige oppervlakte, het jeugdcentrum staat nu aan de achterzijde van het gebouw gepland in plaats van aan de voorzijde en er ontbreekt ook een eigen ingang, waardoor mensen straks zo de school in kunnen lopen. De ruimte voor het jeugcentrum heeft ook geen directe verbinding meer met de pantry. In het ontwerp is hiermee voorbij gegaan aan een aantal uitgangspunten die afgesproken waren’, zo concludeerde het raadslid.

Wethouder Bea van Beers had geen pasklaar antwoord voorhanden . ‘Het signaal was bij ons wel bekend dat er veranderingen doorgevoerd waren ten opzichte van het Plan van Eisen. Maar onze beleidsadviseur is deze week afwezig geweest, waardoor ik u nu geen duidelijk antwoord kan geven. We zullen in ieder geval in overleg gaan met de Stichting Initia, die als bouwheer optreedt. Voor ons is wel duidelijk dat het Jeugdcentrum een multifunctioneel gebouw moet blijven’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen