Dongen-Vaart krijgt echt dorpsplein bij Agnesschool

Foto:

De gemeente heeft een stuk grond aangekocht naast de Agnesschool. Met die aankoop slaat de gemeente twee vliegen in één klap: de nieuwe Agnesschool komt op dat stuk grond, zodat het huidige schoolgebouw gewoon gebruikt kan blijven tijdens de nieuwbouw. Daardoor is tijdelijke huisvesting niet meer nodig en dat levert een voordeeltje op van € 111.000,- . Daarnaast levert de extra grond meer mogelijkheden op voor de realisatie van een echt dorpsplein.

Als de nieuwbouw klaar is, wordt de huidige school gesloopt en kan dat terrein ingericht worden als een dorpsplein met als belangrijkste functie een ontmoetingsplek voor de inwoners. Uitgangspunt is een plein met eenvoudige inrichting, dat goed bruikbaar is voor dorpsactiviteiten. De Dorpsraad wordt straks bij de verdere uitwerking betrokken. Voor het extra stuk grond heeft de gemeente een kleine € 157.000 betaald aan de eigenaar, de parochie Dongen- Klein-Dongen-Vaart. De aankoop kan voor het grootste deel betaald worden uit de reserve voor de tijdelijke huisvesting.

De Agnesschool wordt onderdeel van een Integraal Kindcentrum. Op 1 november is op een informatieavond voor belanghebbenden een schetsontwerp van de nieuwbouw gepresenteerd. De eerste reacties waren overwegend positief; wel is erop aangedrongen het plein zo veel mogelijk aan de voorzijde te situeren en voldoende parkeerplaatsen te realiseren.

Inrichten school- en dorpsplein
De herinrichting van de Vaartweg zelf, ter hoogte van de school, is al opgenomen in de begroting en staat gepland in 2018. Voor de inrichting van het dorpsplein moet nog wel geld gevonden worden, want dat was nog niet in de begroting opgenomen.Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe Agnesschool in schooljaar 2017/2018 in gebruik genomen worden.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen