Afvalrace Dongen: Marcel Jochems stelt zich voor

Foto:

Afgelopen maandag begonnen Marion Delissen, Melanie van der Schans en Marcel Jochems aan de Afvalrace. De drie werden uit een groot aantal aanmeldingen geselecteerd om zes maanden lang kosteloos onder leiding van een personal trainer te werken aan een fitter, gezonder en gelukkiger leven. In een serie blogs houden de kandidaten de lezers van dongen.nieuws.nl op de hoogte van alle ontwikkelingen. In deze  blog maken we nader kennis met Marcel.

Hey allemaal dit is toch een verrassing een blog van mij,maar zal netjes zijn voor de mensen die mij niet kennen om me even voortestellen. Mijn naam is Marcel Jochems, 35 lentes jong en samenwonend met mijnvriendin Laura en mijn twee zoons Jayden en Wessel. Geboren in Etten-Leur en opgegroeid in St-Willebrord ofwel Theike bij mijn ouders John en Lian en mijn broer Patrick.

marcelj2

Na mijn middelbare school ben ik door gaan leren als metselaar en daarbij ook oudheidkunde en specialisaties in sierwerk. Na mijn opleiding ben ik jaren actief geweest als metselaar met veel plezier. In deze periode sportte ik veel zoals voetballen en bodybuilding. Ik stond toen lekker en fit in het leven; niks kon me gebeuren totdat ik in 2009 een bedrijfsongeval kreeg en een paar meter naar beneden ben gevallen door een fout van een ander. Achteraf weet ik dat ik geluk heb gehad, het had ook veel erger kunnen aflopen. Mijn herstel heeft bijna drie jaar geduurd met vele ups en downs en daardoor ben ik 45 kilo aangekomen. Na die drie jaar ellende wilde ik weer wat positiefs in mijn leven en heb ik omscholing gedaan tot beveiliger. Daar ben ik in geslaagd en ik werk nu al jaren met veel plezier in de beveiliging.

marcelj4

Maar de kilo’s bleven me achtervolgen. Ik heb werkelijk van alles geprobeerd:  diëtiste, sportschool en de welbekende afslankboeken maar niks had een bevredigend resultaat. De grootste ommekeer kwam toen mijn zoontje zei: “papa wil jij trainer worden van mijn elftal bij dvvc?” Zelf wilde ik ook al jaren weer gaan voetballen en ben dit ook gaan doen ,Ik ben mezelf echter zo hard tegen gekomen,  mijn gewicht  belemmerde mij in mijn bewegingen waardoor ik besefte dat het anders moest. Na twee jaar ups en downs zat ik op een avond op Facebook met de tekst nog twee uur te gaan voor de afvalrace inschrijving.
Op dat moment twijfelde ik…  zal ik me inschrijven? Kom ik wel in aanmerking en nog een hoop smoesjes.

marcelj3Toen wist ik het: ik gooi mijn leven nu om. Ik  gooide mijn pak shag weg, pakte mijn telefoon en schreef me in net voor de deadline. Ben de volgende dag gebeld door Marc van van Gils Sport. We maakten een afspraak en hadden daarbij goed gesprek. Daarna was het afwachten… werd ik het of niet ,maar ik had me al voorgenomen dat als ik het niet zou worden ik er als nog voor zou gaan. En toen…. een telefoontje Ik werd met een smoesje naar van Gils sport en fitness gelokt.  Ik kom de sportschool binnen samen met een mede kandidaat en kreeg daar de verrassing te horen: je bent het geworden! Alles flitst voorbij maar vooral één ding: Dit is de KANS die weinig mensen krijgen en ik ga ervoor. Bedankt alvast alle mensen die me steunen. En natuurlijk mijn trainer Timo van Gils. Hij gaat me komend half jaar bijstaan en helpen met mijn droom uit te laten komen.Ben al trots omezelf nu nog trots op mijn lichaam. Ik ga jullie aankomend half jaar lekker lastig vallen met leuke blog’s en foto’s.

Nu nog een dikke groet van mij.

Marcel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen