Jubilaris Henk Michielse 50 jaar lid HV Dongen

Foto:

Nuchter als altijd liet hij alles over zich heen komen. Henk Michielse, die zich sinds mei van dit jaar pensionado mag noemen, kreeg afgelopen zaterdag van de jubilerende handbalvereniging Dongen een receptie aangeboden vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap. Veel genodigden kwamen hierop af. Met name vanuit de fluitende handbalwereld, het scheidsrechtercorps waar de jubilaris al decennia lang deel van uitmaakt, kwamenvele collega’s naar het Dongense Theehuis  om de jubilaris de hand te schudden.

Namens het Nederlands Handbal Verbond mocht de jubilaris de Oorkonde Bonds Erelid in Zilver uit handen van de heer Reyer Louw in ontvangst nemen vanwege zijn hondstrouwe diensten binnen deze bond. Henk Michielse staat in het scheidsrechterwereldje bekend als een man die consequent fluit. Vele coaches, ook op het hoogste niveau, die het met Henk soms niet eens waren, hebben ooit ervaren wie de baas in het veld is. ,,Onlangs bij een wedstrijd op 1e divisie niveau maakte ik een opmerking naar een coach dat ik hem tijdens de wedstrijd weinig of niet gehoord had,” vertelt Henk. De man wist van de hoed en de rand en antwoordde: ,,Ik kijk wel uit. Ik riskeer geen rode kaart!”

Nog voordat afgelopen zaterdagavond de festiviteiten in de tent zouden losbarsten, werd weer even een beroep gedaan op zijn voormalige kwaliteiten als elektromonteur. Hoe zit het met de groepen? Is er voldoende capaciteit om vanavond alles van stroom te voorzien? ,,Gelukkig weet ik hoe het zit. Toen de club het Theehuis halverwege de jaren 90 ging bouwen, heb ik deze meterkast aangesloten.” Henk verrichtte diverse hand- en spandiensten. Als opleider binnen de handbalvereniging begeleidde hij vele jonge scheidsrechters. Maar ook adviezen richting de bond als het ging om strafzaken, wist hij perfect in goede banen te leiden.

Ook de scheidsrechters die onze heren en dames fluiten worden iedere wedstrijd na afloop van commentaar voorzien. Niet alleen als het slecht gaat maar ook als het goed gaat, vertelt hij dit aan de dames en heren in het zwart. Vijftig jaar lid van de handbalvereniging Dongen heeft het bestuur niet stilzwijgend voorbij laten gaan. Tijdens de goed bezochte feestavond, waarbij feestband BAM voor de nodige feestvreugde zorgde, werd Henk nog eens in het zonnetje gezet. Voorzitter Marc van den Noort memoreerde de halve eeuw die Henk Michielse bij de handbal heeft meegemaakt. Als speler, als bestuurslid, als man achter de schermen die vele hand- en spandiensten voor de club verrichtte werd hij onderscheiden. Marc Vanden Noort benoemde deze jubilaris tot erelid van de handbalvereniging Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen