Roparunteam ’t Halvezolenlijntje start weer met veel Dongense deelnemers

Foto:

Vanavond (zaterdag 14 mei) gaat Roparunteam ’t Halvezolenlijntje voor de 10e keer van start met de Roparun. Het team start om 21:26 uur in Parijs en is vervolgens non-stop onderweg om op Tweede Pinksterdag te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

De Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Dongense deelnemers
Binnen Roparunteam ’t Halvenzolenlijntje zijn dit jaar maar liefst 10 Dongenaren actief: Piet Willeboordse, Gerjan Diepstraten, Marion Leijten, Alex van Krevelen, Suzanne Verlinde, Toine van Gils, Daan van Krevelen, Rens van Nunen en Matthieu Verlinde. De overige teamleden komen wel uit de regio en wonen onder andere in de plaatsen rondom Het Halvezolenlijntje.

Dongense steun
Dongen Nieuws is trotse sponsor van dit team, maar het team kreeg dit jaar ook steun van heel wat andere Dongense bedrijven: Orange Planet, De Vaartsehoeve, Schellekens Totaalprojecten, Peps service en Anders ontwerp en in’t Groen groenten en fruit. Het team rijdt met de touringcar van Cees Beerens ( www.samenmetdebus.nl) en een taxibusje van Van der Wou groep. Het team heeft daarnaast ook veel steun van particulieren uit Dongen die een bijdrage hebben geleverd op de donatie website.
Vanzelfsprekend is het team hier trots op en erg blij mee.

U kunt als bedrijf of als particulier het team nog steeds sponsoren. Dat is een leuke verrassing voor als ze weer terug zijn in Nederland ( bedrijven ontvangen een sponsorverklaring). Doneren kunt u doen via de website: www.halvezolenlijntje.nl via deze website is het tevens mogelijk om het team tijdens de roparun live te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen