Zonnig en warm weer op komst

Foto: CC0/Public Domain

Na dit weekend zijn we al van de kou verlost en stijgt de temperatuur naar 14 graden in het noordwesten tot 18 in het zuidoosten. Alleen dinsdag is het met 12 tot 14 graden wat frisser. Af en toe schijnt de zon, maar er zijn ook wolkenvelden waaruit dinsdag wat regen valt. Vanaf woensdag schijnt vaker de zon en breekt dus een mooie lenteperiode aan.

Mogelijk zomers warm tijdens Hemelvaartsweekend
Het vooruitzicht naar het lange Hemelvaartsweekend is gunstig met hoge temperaturen. In grote delen van het land stijgt de temperatuur naar 20-22 graden. In de zuidoostelijke delen wordt het 23-24 graden en plaatselijk kan het met 25 graden zelfs zomers warm worden. Op de Waddeneilanden is het door het omringende koude zeewater 18-20 graden. Daarbij kunnen we flink wat zon verwachten en de kans op een bui is klein.
Eerste warme dag sinda begin apil
Tot nu toe is het aantal warme lentedagen zeer beperkt. Slechts één keer is in De Bilt de temperatuur boven 20 graden gestegen. Op 3 april werd het op het landelijke hoofdstation 20,3 graden. Daarna volgde op 11 april nog een regionale warme dag met in het zuiden 21,1 graden. Gemiddeld genomen zou het aantal officiële warme dagen in De Bilt al op drie moeten staan en tot eind mei stijgt dit aantal naar 13 dagen. Wat dat betreft hebben we nog wat tegoed en met een warm vooruitzicht naar de tweede week van mei kunnen we aan een inhaalslag beginnen. Dit vooruitzicht is echter nog wel onzeker op deze termijn.

Door: Matthijs van der Linden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen