Theaterconcert Blazers Compagnie Dongen

Foto:

De Blazers Compagnie Dongen geeft op zondagmiddag 10 april om 14:00 uur een bijzonder concert in het Dongepark Theater. In totaal zullen 18 koperblazers en percussionisten onder leiding van Robert van Enschot een gevarieerd programma ten gehore brengen.

Na een spectaculair begin met de Fanfare for the Common Man van Aaron Copland volgt een ode aan William Shakespeare, de Engelse dichter/toneelschrijver die deze maand precies 400 jaar geleden is overleden. De dramatiek van zijn werken is te horen in een selectie uit de West Side Story van Leonard Bernstein en Othello van Alfred Reed, pièce de resistance van dit concert.

lieke

Alt/mezzo Lieke Beirnaert schittert in de Shakespeare Songs van Roger Quilter en de Old American Songs van Aaron Copland. Ze bezingt thema’s als liefde, verdriet en geloof in zowel opgewekte als meer sombere liederen, die door de Blazers Compagnie worden begeleid. De Blazers Compagnie mag zich ten slotte botvieren op de Russische bravoure in de Symfonie in Bb klein van Victor Ewald en de Mars in Bb groot van Sergei Prokofiev.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn vanaf dinsdag 29 maart te koop voor € 7,50 bij Bruna Dongen, Hoge Ham 154

De Blazers Compagnie Dongen bestaat uit een aantal geroutineerde, veelal Dongense muzikanten die niet allemaal meer een ‘vast’ orkest hebben maar wel graag op regelmatige basis muzikaal uitgedaagd willen worden. Enkele malen per jaar wordt een muzikaal project uitgevoerd, steeds in wisselende samenstellingen, afhankelijk van de aard en het repertoire van het betreffende project. 

theaterconcert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen