Elektrische auto’s voor wijkbeheerders Casade

Foto:

U ziet ze steeds vaker in het stadsbeeld: de elektrische auto. En vanaf nu ook bij wooncorporatie Casade. Casade is een duurzaam ondernemer die investeert in meer dan stenen. Daar waar het kan, draagt Casade bij aan een beter milieu en een betere toekomst.

Of het nu gaat om zonnepanelen, energiebesparende maatregelen of het gebruik van materialen bij haar projecten, Casade probeert hierbij de meest duurzame keuze te maken. Duurzame mobiliteit van haar medewerkers hoort daar ook bij. Het is voor Casade dan ook een logische keuze om de werkbussen van de wijkbeheerders, nu de tijd daar is, te vervangen door elektrische auto’s.

Korte afstanden in de wijk
De korte afstanden die de wijkbeheerders dagelijks maken bij hun bezoeken aan huurders, zijn bijzonder geschikt voor elektrisch rijden. Op jaarbasis maken zij heel wat kilometers en het is voor Casade dan ook een vanzelfsprekendheid dat zij die kilometers zo milieubewust mogelijk maken.

kangoo2
Directeur/bestuurder Roel van Gurp krijgt de sleutels van de elektrische Renault Kangoos
overhandigd. Op de achtergrond de wijkbeheerders naast de auto’s.

Voordelen elektrisch rijden
Elektrische auto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit. Ze zijn dus minder schadelijk voor het milieu en veroorzaken minder stank. Vermindering van de CO2 uitstoot is hard nodig. Er zijn momenteel ongeveer 900 miljoen voertuigen op de wereld en vrijwel al die voertuigen rijden op fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen worden duurder, raken op termijn uitgeput en vervuilen de lucht. Door elektrisch te gaan rijden wordt de CO2 uitstoot aanzienlijk verminderd. Daarnaast veroorzaken elektrische auto’s minder geluidshinder, met dank aan hun geruisloze motoren. Daardoor maken ze onze leefomgeving prettiger. Vanaf deze week herkent u de wijkbeheerders van Casade in één van de 100% elektrische, Renault Kangoos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen