Shawn Pittman & Krissy Matthews in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert op eerste paasdag een “double bill” met de Texaanse guitar slinger Shawn Pittman uit Dallas en de jonge gitaar belofte uit Engeland Krissy Matthews .

Krissy Matthews is slechts 22 jaar, maar heeft nu al een staat van dienst als jonge en inventieve muzikant. Dat is waar de bluesmuziek behoefte aan heeft om weer een volgende generatie muzikanten te stimuleren de blues van nieuwe impulsen te voorzien. Al op zeer jonge leeftijd werd hij door zijn vader gestimuleerd om muzikant te worden, toen hij zijn eerste elektrische gitaar kreeg, die toen al constateerde dat hij een talent bezat. Hij deed al supp.acts in Engeland voor, Jeff Healey, John Mayall en Walter Trout. Drie albums heeft hij al op zijn c.v.staan, waarop hij grotendeels ook verantwoordelijk is voor eigen composities. Ook Krissy Matthews bewijst dat bluesmuziek enorm veel mogelijkheden bezit en het genre nog lang niet is uitgeblust is zolang er zulke talenten opbloeien door de blues.

Texas based zanger/gitarist en songwriter Shawn Pittman (foto boven) was een aanhanger van de” Albert King/Jimmy Vaughan school” van bluesgitaar spelen. Shawn Pittman wou niet alleen de snelle jonge uithangen, maar leerde ook de kunst van het weglaten van deze heren . Geboren in Oklahoma in een muzikaal gezin, werd Shawn op jonge leeftijd gegrepen door de muziek van Jimmy Reed en Lightnin’Hopkins. Als teenager verliet hij zijn geboorteplaats omdat hij zich hier niet verder kon ontplooien als gitarist . Dan kom je als Texaan al gauw in Dallas terecht, waar een bloeiende muziek cultuur heerst. Hij ontmoette daar mensen als Anson Funderburgh, Hash Brown, Mike Morgan. Shawn Pittman bleek een muzikale veelvraat te zijn, naast college leerde hij allerlei instrumenten te beheersen, van piano tot drums. Dat hij een multi- instrumentalist was kwam hem goed van pas omdat hij hierdoor overal inzetbaar was. Shawn werd een veelgevraagde muzikant en deed tevens een dot ervaring op. Doch hij bekwaamde zich vooral als zanger/gitarist en songwriter. Sinds geruime tijd woont hij nu in Austin en heeft zijn platencontract bij Delta Grooves Record waar onlangs zijn zevende album uitkwam “Edge Off The World” waarop hij alle instrumenten zelf bespeeld , met uitzondering van de blaasinstrumenten . Zijn optredens zijn hierdoor dan ook veelzijdig te noemen, allerlei stijlen beheerst hij, funky,rock, jazzy, maar vooral veel rhythm&blues stuff zullen in een pittig tempo voorbij komen. Uiteraard heeft Shawn Pittman hierbij de juiste begeleiders in zijn kielzog . Dit wordt een avondje blues met twee imponerende maar vooral ook innoverende bluesartiesten.

Zondag 5 april (eerste Paasdag) Aanvang 21.30
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
www.shawnpittman.com
www.krissymatthews.com
www.bluesdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen