Atledo pupillen scoren goed in Tilburg

Jelle Oomens op de 40 meter horden
Jelle Oomens op de 40 meter horden
Foto:

Bij Atletiekvereniging Attila in Tilburg werd op zaterdag 8 juni de laatste Athletics Champs wedstrijd van het outdoorseizoen afgewerkt. 32 pupillen van Atledo waren ingeschreven voor deze wedstrijd. Attila beschikt over een 8-laans atletiekbaan met licht- en donkerblauwe lanen. Dat was weer eens wat anders dan het oranje tartan, dat de kinderen normaal gesproken onder hun voeten hebben. Onder een mooi zomerzonnetje werd in teams gestart aan deze regionale jeugdwedstrijd.

U9 en U10
De twaalf jongens en meiden U9-U10 stonden deze wedstrijd met één team ingeschreven. Na de pendelestafette stonden de 40 meter sprint, 40 meter horden, slingeren, vortexwerpen, hurkhoogspringen en een afsluitende 4 minutenloop op het programma. Fien Hamelinck slingerde haar fietsband naar een nieuwe recordafstand van 11.00mtr. Elise Hamelinck viel tijdens haar eerste poging op de 40 meter horden, maar probeerde het daarna dapper nog een keer en liep warempel een nieuw PR van 8.5sec. Pieter Reijnhoudt ging voor het eerst over de 0.65mtr. bij het hurkhoogspringen. Bij de 4 minutenloop liep Roos Rombouts knap naar een beste afstand van 825mtr. Siebe Koreman flitste over de 30 centimeter hoge horden in een tijd van 9.4sec. Bij het hurkhoogspringen moest voor de hoogte van 0.95mtr. van Bobbi Verhorevoort zelfs de stellage aangepast worden. Ook Thijs van Sunten behaalde bij het hurkhoogspringen met 0.90mtr. een bijzondere hoogte. Raúl Cid Miranda Sanchez de la Barquera was eigenlijk niet fit, maar wilde persé meedoen en liep een machtige 1000mtr. bij de 4 minutenloop. Bij het vortexwerpen liet David Hoevenaars de werpraket landen na 16.50mtr. Lucca van Iersel deed daar nog een schepje bovenop en liet 18.50mtr. noteren. Jelle Oomens verbeterde zijn PR fors op de 40 meter en snelde naar 7.2sec. Wiktor Adamczyk haalde het hoogste puntentotaal van alle atleten in zijn team en liet bij het hurkhoogspringen 0.85mtr. noteren. In totaal werden er maar liefst 54 persoonlijke records behaald tijdens deze wedstrijd, een enorm aantal! Dit leverde uiteindelijk een zesde plaats op in het regioklassement.

Lucca van Iersel bij het hurkhoogspringen

U11 en U12
De U11 en U12-atleten waren verdeeld in twee teams. Na een gezamenlijke pendelestafette konden de oudste pupillen deelnemen aan 60 meter horden, kogelstoten, vortexwerpen, hoogspringen en polsver. Jax Verhoeven sprong in zijn eerste wedstrijd naar een mooie hoogte van 1.00mtr. bij het hoogspringen. Jens van den Heijkant liet een recordafstand van 4.80mtr. opmeten bij het kogelstoten. Lise Wouters kwam het moeilijke onderdeel polsstokverspringen goed door met een nieuw record van 3.40mtr. Jelte Evers gooide uit stand de vortex naar een keurige afstand van 19.50mtr. Hidde Koreman haalde een recordafstand van 1350mtr. bij de 6 minuten loop. Bij het kogelstoten liet Maud Zijlmans haar kracht zien met een mooie stoot van 6.10mtr. Bij het polsstokverspringen landde Tessa Hamelinck met 3.80mtr. verder dan ooit in de zandbak. Keyon Winters ging eindelijk naar de magische 1.00mtr. bij het hoogspringen. Tijdens de 6 minuten loop scoorde Daan Kanters met 1375mtr. een mooi nieuw record. Anna Derks toonde veel lef bij het polsstokverspringen en noteerde precies 4.00mtr. Britt van der Linde had een grote uitschieter bij het kogelstoten met 6.50mtr. Noah van der Schoof en Noah Farla jaagden elkaar in een enerverend duel op tijdens de 6 minuten loop en liepen beiden 1475mtr. Maks Verhorevoort piekte weer op zijn sterke nummer kogelstoten en liet de kogel landen na 7.40mtr. Jules van Lieshout vloog over de horden en klokte 10.9sec. Lila Adamczyk verbaasde het publiek weer met een uitmuntende 5.10mtr. bij het polsstokverspringen. De grootste verrassing was echter de sprong van Jasmijn Laurijsen over 1.25mtr. bij het hoogspringen. Bas Verschure piekte bij het vortexwerpen met een verre 28.50mtr. Jim Akkerman liep, alsof de horden er niet stonden, 10.6sec. op de 60 meter horden. De twee teams noteerde gezamenlijk 69 persoonlijke records. Een mooie tweede plaats in het eindklassement van de regio werd zo op overtuigende wijze door de talentvolle ploeg veiliggesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen