Daltondag op KBS Noorderpoort

Ook dit schooljaar deed KBS Noorderpoort weer mee aan de landelijke Daltondag. Dit jaar stond in het teken van de Dalton-Doe-Dag. Alle leerkrachten waren het er snel over eens, dat ze deze keer hun beste beentje wilden voor zetten voor de samenleving.

De groepen 1/2 zijn naar de kassen bij de broeders geweest en hebben daar meegeholpen om sla en kapucijners te planten. Ook hebben de kinderen genoten van de konijnen en kippen. De groepen 3 en 8 zijn samen naar zorghoeve Ora et Labora en de Volckaert geweest. De kinderen hebben in de tuin gewerkt, gymles gevolgd, mandala’s gekleurd en spelletjes gespeeld met de bezoekers van de Zorghoeve en de bewoners van de Volckaert. De groepen 4 en 5 zijn actief in de wijk De Biezen geweest. De wijk is nu weer zwerfvuilvrij. Ze hebben meer dan 20 zakken afval verzameld. Groep 6/7 heeft deelgenomen aan de Nationale Boomplantdag. De kinderen hebben in het buitengebied bomen geplant.

KBS Noorderpport kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag die afgesloten werd met de officiële onthulling van de nieuwe ballenpaal. Deze is op initiatief van de kinderen van de kinderraad geplaatst. De kinderen hebben zelf de aankoop geregeld en samen met ouders is de paal opgeknapt en geplaatst.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen