“Zlata Muzika”concert met “Muzicanka & Maasgalmkapel(B)”

Foto:

Op zondag 22 maart 2015 wordt in cultureel centrum “De Cammeleur”, Hoge Ham 126, Dongen een optreden verzorgd door “Muzicanka” uit het Nederlandse Limburg en de “Maasgalmkapel” uit het Belgische Limburg. Het concert begint om 14.00 uur en de toegangsprijs is vijf euro.

Concertreeks
Het concert is het achtste in de reeks van “Zlata Muzika concerten”, een initiatief van het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Dit team heeft zich ten doel gesteld jaarlijks twee concerten te organiseren met Tsjechische volksmuziek, om op die manier deze muzieksoort levendig te houden en de liefhebbers tegemoet te komen na de beëindiging van de muzikale activiteiten van De Dongelander Muzikanten.

Muzicanka & Maasgalmkapel
Muzicanka is een vrij jong orkest. Opgericht in 2011. Zij hebben al een goede naam gemaakt op de bühne van de Tsjechische Volksmuziek. De gemiddeld jonge muzikanten van dit orkest spelen met veel elan en bravour de Moravische muziek. Solo’s maken een belangrijk onderdeel uit van programma. Een genot voor het oor en een lust voor het oog.
De Maasgalmkapel uit Kessenich (B) bestijgt al veel meer jaren de bühne om muziek te maken. Dit jaar organsieren ze al weer voor de 33e keer een groots opgezet internationaal blaaskapellenfestival met grote namen uit Tsjechië zoals Gloria en Legruti uit Tsjechië. De kapel weet een prachtig programma te spelen waarbij zang ook een belangrijk onderdeel vormt.
Een middag voor elke liefhebber van de Tsjechische volksmuziek met voor elk wat wils.

Zlata Muzika
De naam “Zlata Muzika concert” is afgeleid van het blaasmuziekprogramma “Zlata Muzika” dat wekelijks als podcastprogramma op internet wordt gepresenteerd. Voor de wekelijkse podcastuitzending van Zlata Muzika op internet surft u naar: www.zlata-muzika.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen