CDA verontrust over nieuwe warmteleverancier Beljaart fase 1

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het CDA toonde zich tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag lichtelijk verontrust over het besluit van Nuon om de warmtelevering in de Beljaart fase 1 aan Greenspread Warmte over te dragen. Het gaat om zo’n 160 woningen. Vorige week viel er bij deze bewoners een brief van Nuon (de huidige warmteleverancier) in de bus met de mededeling dat het bedrijf per 1 april de warmtelevering heeft overgedragen aan Greenspread. Nuon heeft in totaal 22 kleinere warmteprojecten verspreid over heel Nederland aan dit bedrijf overgedragen. Zelf gaat de energiegigant zich meer toeleggen op grootschalige warmteprojecten in stedelijke gebieden.

‘Greenspread stelt uw warmtelevering zeker en staat borg voor uw warmtevoorziening in de toekomst. Het bedrijf heeft al veel ervaring met het beheren van warmtenetten in Nederland’ zo laat Nuon de bewoners in de brief weten. Ook de service en tarieven blijven volgens Nuon hetzelfde. Het CDA was er allerminst gerust op: ‘Wist u hier iets van?’zo wilde André Vonk van de wethouder weten. ‘Voor de meeste bewoners viel deze brief koud op hun dak. Het bedrijf is vorig jaar pas opgericht en heeft nauwelijks vermogen. Op de site van Nuon en Greenspread wordt deze overname bovendien al als een voldongen feit gepresenteerd’. Er is onrust onder de bewoners’.

Wethouder Ad van Beek zat duidelijk met de hele situatie in zijn maag. Hij was in ieder geval op zijn zachtst gezegd niet blij met de gang van zaken. ‘Deze brief heeft ons ook verrast Wat ons beteft is hij ook voorbarig. Wij zijn het helemaal niet eens met deze gang van zaken’, aldus de wethouder die beloofde de zaak verder uit te zoeken.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen