‘Vergiftigde hondenbrokken’ waarschijnlijk vuurwerkresten

Foto: Tim de Roon/Stuve Fotografie

Er lijkt enige duidelijkheid te komen in het mysterie van de ‘vergiftigde’ hondenbrokken’. Het zou volgens de politie, die enkele gevonden exemplaren onderzocht, vooral gaan om vuurwerkresten. Dat meldt Omroep Brabant vandaag op haar website. Uit heel Brabant kwamen de laatste dagen meldingen binnen van verdachte brokjes. Donderdag kwam de gemeente Dongen via facebook nog met een oproep om alert te zijn en de politie te waarschuwen bij een eventuele vondst en verdachte zaken.

Kleipluggen
De politie uit de regio Den Bosch liet vrijdag via Twitter weten dat de vermeende giftige brokken vaak vuurwerkresten zijn. De uitslag van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is nog niet binnen, een vuurwerkexpert meldde de politie dat het waarschijnlijk gaat om een kleiplug, een onderdeel van vuurwerk.

Er wordt nog wel onderzoek gedaan naar gevonden brokken in Kaatsheuvel, waar een hond overleed en een andere hond ziek werd. De brokken zijn volgens de politie overigens niet goed voor een hond. Volgens de politie zijn er echter maar weinig honden die hier aan gaan eten omdat ze keihard zijn. Wie de vuurwerkresten vindt, hoeft hiervan geen melding meer te doen bij de politie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen