Phill Pols pakt goud bij hoogspringen op NK C-junioren

Foto:

De Dongense atleet Phill Pols heeft afgelopen weekend goud gehaald bij het hoogspringen op de NK voor C junioren in Apeldoorn. Jelle de Roon behaalde zilver op het onderdeel 800 m. Phill beoefende 3 onderdelen, 60 m horden, kogelstoten en hoogspringen. Op alle drie de onderdelen stond hij hoog geplaatst.

Hij startte de dag met de 60m Horden. Hij plaatste zich direct voor de halve finale. Hij mocht gelijk door naar het kogelstoten, waar het ging om de kwalificatieronde. Met zijn eerste worp plaatste hij zich ook voor dit onderdeel direct naar de finale.  Hoogspringen werd zijn 3e onderdeel. De concurrentie was groot. Phill bedwong alle hoogtes tot en met 1.60 m telkens met één mooie sprong. Met nog 8 deelnemers in de race werd 1.65 gesprongen. 6 deelnemers lukte dat niet meer. Het lukte Phill in zijn tweede sprong om eroverheen te springen . Het was een evenaring van zijn vorige week behaalde Recordhoogte. Uiteindelijk verdiende hij het GOUD en mag zich Nederlands Kampioen noemen bij de C-junioren.
Intussen stonden de deelnemers voor de finale kogelstoten al op hem te wachten. Met 11.05m een mooie eerst poging, om daar nog overheen te gaan met een PR van 11.17m in de 2e poging. Intussen moest hij schoenen wisselen om zich op te maken voor de ½ finale 60m Horden. Ook tijdens deze run raakte hij wat uit balans door een horde te raken, maar toch kwalificeerde hij zich direct naar de finale met de 2e beste tijd. Phill ging terug naar het kogelstoten, waar hij zich als 4e geplaats had en de beste acht kregen nog 3 extra pogingen. Phill kwam nog tot 11.18 m en eindigde als 5e. Tijdens de finale 60m horde, raakte hij vol de 2e horden en wist zich weer goed te herstellen, maar het was net niet voldoende voor het podium. Maar met een 4e plek mag hij zeker tevreden zijn.

Jelle kwam speciaal voor de lange afstand van 800 m naar Apeldoorn. Ook hij was hooggeplaatst en had een sterke concurrentie. Hij mocht deelnemen in de laatste serie 800 m. De series werden op de beste ingeschreven tijd ingedeeld en deze laatste serie was de snelste serie. Het werd een knappe race waarin Jelle heel netjes het Zilver pakte. Met zijn tijd 2.12.17 min liep hij het clubrecord uit de doeken dat al sinds 2005 stond. Hij verbeterde dat zelfs met bijna 7 sec.

Anne-Wil Snepvangers had voor de 600m gekozen. Zij liep een nette race, net boven aan beste tijd. Ook zij mag tevreden zijn met haar deelname aan het NK voor C-junioren. Ook Chuck Pols en Anne ter Horst behaalden mooie prestaties op de Nationale Kampioenschap voor D-junioren. Chuck deed mee met de 60 m Horden. Hij traint hier sinds kort op en verbetert zich elke keer met zo’n 0,6 sec. Phill liep in de eerste serie en ook hier zette hij een mooie tijd neer, met een verbetering van 0.63 sec naar 11.32 sec. Hiermee kwalificeerde hij zich direct naar de ½ finale. Chuck werd al verwacht bij het kogelstoten. Dit onderdeel benaderde zijn PR een beetje met 8.04 m, maar hij kon zich niet rechtstreeks plaatsen. Als laatste man mocht hij meedoen met de finale. Chuck stootte nog naar 8.06m, en moest tijdens het kogelstoten schoenen wisselen en zich opmaken voor de ½ finale 60m Horden. Hiermee kwalificeerde hij zich onverwacht netjes naar de finale. Hij moest snel terug naar het kogelstoten, om zijn laatste worp af te maken, maar dat mocht niet meer lukken en werd 9e . In de finale 60m Horden kwam hij tot een prachtige onverwachte 7e plaats van Nederland.

Anne ter Horst kwam speciaal voor het onderdeel kogelstoten. Ook Anne mocht met haar prachtige stoot van 7.95 m (PR) door naar de finaleronde. Zij liet zien dat zij ook in de finale nog verder kon komen. Ze zette een mooie verbetering neer met een afstand van 8.26 m. Een hele mooie prestatie. Zij werd hiermee 9e van Nederland. Mooie Prestaties voor de Toppers van Atledo!

——————————————————————————————————————————–

opendagtto

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen