Dames 1 HV Dongen blijven winnen en stijgen naar 4e plaats

In een goed bezette sporthal De Salamander revancheerde Dongen zich tegen Hellas 2 van de eerder dit seizoen geleden nederlaag in Den Haag. Met duidelijke cijfers 33-22 werden de reserves van de ere divisionist naar huis gestuurd. De heren slaagden er niet in om koploper Olympia ’89 met een verrassende tactiek (In de aanval de keeper er uit en een extra speler erin) de das om te doen. De jeugd blijft het prima doen. Door de zege in Panningen tegen Bevo heeft dit B-team de koppositie overgenomen. De A-jeugd incasseerde in de laatste fase een 30-29 nederlaag tegen PSV Eindhoven.

Landelijke 2e Divisie: DS1 HV Dongen – Hellas 2 Den Haag 33-22 (14-11)
Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de dames absoluut de punten in eigen huis wilden houden. Wilskracht en strijdlijst waren zaterdagavond waarom het draaide. Toch duurde het even voordat dit een succes werd. Hellas kwam één keer deze wedstrijd op voorsprong. Na deze 0-1 denderde Dongen over de bezoekers heen en binnen tien minuten stond een riante 6-1 op het scorebord. Dongen nam gas terug waardoor Hellas terugkwam tot de 14-11 ruststand. De pauze en de toespraak van Jean Troquet hadden duidelijk een positieve uitwerking. In een zeer jonge samenstelling speelden de meiden er vrolijk op los en scoorden mooie doelpunten. Op de verrassende 3-2-1 verdediging had Hellas helemaal geen antwoord. Troquet wisselde zijn basisteam en zette de jeugd in. De zege kwam geen moment in gevaar.
Het talrijke publiek werd getrakteerd op een mooie handbalavond wat dan ook beloond werd met een waarderend applaus. Onder het publiek wedstrijdsponsor Cees Molenschot uit Sprang Capelle. Vanuit zijn praktijk Fysio 98 heeft hij een aantal meiden in behandeling. ,,Ik ben trots en tevreden,” aldus trainer coach Jean Troquet na afloop. Hij is blij met deze zegereeks van 8 gespeeld en 7 gewonnen. De komende weken gaat zijn team nog enkele zware tegenstanders ontmoeten. ,,Ik hoop dat we zo kunnen blijven spelen, dan gaan we nog flink wat punten pakken.” Zeer te spreken was hij over het spel van nieuwkomers uit de A jeugd Sietske van Woensel en Femke Loonen. ,,Zij werken hard. En door de aanmoedigingen en samenwerking met de vaste teamspeelsters, komen zij goed tot hun recht. Enkele vaste waardes moesten op de bank blijven om hen te laten spelen. Hun aanmoedigingen vanaf de bank waren indrukwekkend fair.” Troquet maakt zich zorgen over de hersenschudding van zijn keepster Iris Ripzaad, die voor de rest van het seizoen mogelijk is uitgeschakeld. ,,Mirella van Gulik staat er nu alleen voor.” Opvallend is dat op dit moment veel keepsters met blessures zijn uitgeschakeld. ,,De komst van een extra keepster is dus heel erg welkom.” Zaterdagavond in Amsterdam tegen nummer 2 Westside.

Hoofdklasse: HS1 HV Dongen – Olympia ’89 Oss 20-24
Het publiek en tegenstander moesten even wennen aan de tactiek van trainer coach Stefaan Evens. Doelman Ruud Noordijk rende zich de longen uit het lijf. Ging Dongen in de aanval dan wisselde hij voor een extra aanvaller. Zo wilde Dongen de koploper verassen. Het resultaat bleef uit. De vier doelpunten voorsprong die Olympia voor rust op had gebouwd kon Dongen niet wegpoetsen.

Landelijke Divisie DA 1 PSV Eindhoven – HV Dongen 1 30-29 (12-14)
Met als extra speelsters Jowenna en Julia Brugman was PSV in Eindhoven de tegenstander. Dongen kwam prima uit de startblokken. Goed verdedigend storen en via snelle uitvallen ging Dongen met een kleine voorsprong de rust in. Dongen vergrootte de voorsprong na rust tot zes doelpunten. De ploeg werd nonchalant en leed balverlies. PSV krop via snelle break outs langszij en trok met 30-29 aan het langste eind. ,,Deze nederlaag komt bij het team hard aan,” aldus een teleurgestelde coach Kees Smit. Komende zaterdag wacht thuis United Breda.

Landelijke Divisie DB 1 Bevo Panningen – HV Dongen 1 21-27
De meiden van begeleider Peter de Kort pakten in Panningen een prima overwinning en zijn nu koploper. Zijn team begon traag aan de wedstrijd waardoor de thuisploeg Dongen kon blijven volgen. Doordat de verdediging van Dongen stond als een huis, kon na rust het karwei geklaard worden.

1 Foreholte 13 9 2 2 20:6 401-322
2 Westsite 13 8 1 4 17:9 339-309
3 Gemini 13 7 2 4 16:10 302-252
4 Dongen 13 7 1 5 15:11 326-304
5 Hercules 13 7 1 5 15:11 317-309

Foto boven: Geconcentreerd vangt de Dongenverdediging, met Tanja Sips (10), Carlijn Mulder (13), Sietske van Woensel (9) en Nadine in ’t Groen (3), een Hellas aanval op.
De bank ziet dit goedkeurend aan. Jean Troquet (achter Tanja Sips) stuurt vanaf de kant.