Gidswandelingen in Dongen en ’s Gravenmoer

De Dongenaren die hun vakantie thuis doorbrengen kunnen in de maand juli genieten van het moois in de eigen omgeving.  Er zijn de komende weken twee gidswandelingen in Dongen en ’s Gravenmoer waarbij u  kunt aansluiten.

Zondag 14 juli: Leer in Dongen route
Op zondag 14 juli kunt u onder leiding van een gids de ‘Leer in Dongen-route’ wandelen.
In deze route staat de leergeschiedenis van Dongen centraal. De gids belicht de historie aan de hand van diverse monumenten. Markant is een oude langgevelboerderij aan de Heuvel, ooit een uitspanning voor reizigers die de rivier Donge overstaken. Ook de geconserveerde ruïne van de Oude Kerk komt uitgebreid aan bod. Verder voert de wandeling langs de Donge. De rivier speelde een belangrijke rol in de leerindustrie, maar biedt tegenwoordig weer ruimte aan de natuur. Vertrek: 11.00 uur. De wandeling star bij DE LOOIERIJ in de kerkstraat en duurt ongeveer twee uur. Deelname kost € 2,- per persoon. Aanmelden is niet nodig.
Zondag 21 juli: Dorpswandeling ’s Gravenmoer
Op zondag 21 juli staat de ‘Dorpswandeling ’s Gravenmoer’ op de agenda. De gids neemt u mee naar het slagenlandschap en vertelt onder andere over de historische grenslijn tussen Holland en Brabant, die weer zichtbaar is gemaakt. Ook de pittoreske dorpskern komt aan bod. De wandeling begint om 11.00 uur. Vertrek vanaf het parkeerterrein van restaurant SED aan de Hoofdstraat 75 in ’s Gravenmoer. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost € 2,- per persoon. Aanmelden is niet nodig.
Jaarplanning inloopwandelingen 2013
Tot en met oktober 2013 zijn er maandelijks inloopwandelingen. Hier kunt u zonder aanmelding vooraf aan meedoen. Het overzicht met de data voor 2013 staat op www.verrassend-dongen.nl. Op deze website is ook meer informatie beschikbaar over wandelarrangementen verzorgd door de gidsen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen