Harense Smid failliet

Foto:

De van oorsprong Brabantse Elektronicaketen Harense Smid is maandag failliet verklaard. Curator Daan Schalken heeft dat maandagochtend meegedeeld aan het personeel tijdens een bijeenkomst in motel Nuland. Voor alle circa 450 medewerkers is ontslag aangevraagd. De Harense Smid heeft 30 filialen in Nederland waaronder het filiaal aan de Hoge Ham in Dongen.

De curator spreekt momenteel met verschillende partijen om een doorstart van De Harense Smid [of onderdelen daarvan] te realiseren. De curator heeft goede hoop dat hierover op korte termijn overeenstemming kan worden bereikt. Het is niet duidelijk of bij een eventuele overname al het personeel meegaat naar de nieuwe eigenaar. Ook is het afwachten of een eventuele overname alle filialen betreft. Volgens Schalken was het een emotionele bijeenkomst. „De Harense Smid is een familiebedrijf. Heel veel mensen werken hier al heel lang en hebben een speciale band met het bedrijf en de mensen erachter.” Vorig  jaar sloot de Harense Smid al 13 vestigingen in het noorden van het land wat leidde tot ontslag voor 133 werknemers.
harensesmid2
Voor de bestellingen die momenteel nog uitstaan hoopt Schalken ook een oplossing te vinden. Klanten kunnen zich met vragen over het bestelde product en/of garantieverplichtingen wenden tot de klantenservice van De Harense Smid met telefoonnummer 0412 – 69 36 00. De klantenservice van De Harense Smid blijft operationeel.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen