Nieuwe burgemeester bekend op 3 december

Aanstaande woensdag 3 december zal bekend gemaakt worden wie door de gemeenteraad voorgedragen wordt als kandidaat voor het burgemeesterschap in Dongen. Waarschijnlijk zal de nieuwe burgemeester van Dongen dan in het begin van 2015 officieel geïnstalleerd worden. Eerder maakte Wim van de Donk Commissaris van de Koning van Noord-Brabant, al bekend dat 35 mensen gesolliciteerd hebben naar het ambt van burgemeester in onze gemeente. Het gaat om 12 vrouwen en 23 mannen.

Van de sollicitanten zijn er 16 lid van de VVD, 6 van het CDA, 6 van de PvdA, één van D66, één van een lokale partij. Van drie kandidaten is de politieke kleur niet bekend, twee sollicitanten zijn niet lid van een politieke partij. Onder de sollicitanten zijn drie burgemeesters, 25 (oud)wethouders en zeven sollicitanten zijn afkomstig uit het bedrijfsleven of de semi-overheid.
Procedure
Op 4 november hervatte de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Dongen de werkzaamheden in het benoemingsproces voor een nieuwe burgemeester van de gemeente Dongen. Op die dag ging de commissie naar de Commissaris van de Koning. Met de Commissaris werden de sollicitaties besproken, waarna de vertrouwenscommissie besliste welke kandidaten op gesprek worden gevraagd.
Deze gesprekken zijn inmiddels afgerond. Op woensdag 3 december (20.00 uur) vindt een raadsvergadering plaats waarin de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt besproken. Het eerste deel van deze vergadering is besloten. Dan worden de bevindingen van de commissie besproken. Het tweede deel van de vergadering is openbaar. De gemeenteraad maakt dan bekend wie zij voordraagt als kandidaat. Naar verwachting begint het openbare deel van de vergadering rond 21.00 uur.
 
Er is nog geen exacte benoemingsdatum bekend. De gemeenteraad streeft naar een zo spoedig mogelijke benoeming, maar een en ander is afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaat, de Minister van Binnenlandse Zaken en de Commissaris van de Koning.
—————————————————————————————————–
            advertentietastytapas1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen