Het Sint Laurentiuskoor op stap

Foto:

Zondag 23 november, daags na de gedachtenisdag van de H. Caecilia, gaat het St. Laurentiuskoor haar feestdag houden. Het hele jaar door zijn de koorleden aanwezig bij allerlei soorten vieringen in de kerk. Van Driekoningen tot het Ziekentriduüm en van Pasen tot het Kerstconcert. Voorwaar een hele opgave die ze overigens met veel plezier en zanglust volbrengen. Het koor met zo’n kleine 40 leden staat in een twee-eeuwenoude traditie want al sinds het begin van de 19de eeuw is er al sprake van koorzang in de kerk van Dongen. En al sinds die tijd wordt ook jaarlijks het feest gevierd ter ere van de maagd Caecilia, patrones van de kerkmuziek. 

Dit jaar wordt het feest gevierd in de vorm van een complete reis, met bus en toebehoren! Chris van Kempen, al vele jaren lid van het koor, legt uit: “We zijn de hele dag op reis met als eerste halteplaats  het plaatsje Boerdonk, gelegen in het oosten van de provincie, tussen Erp en Gemert. Boerdonk is een kleine, maar actieve gemeenschap met een kerk én een kerkkoor. In deze St. Servatiuskerk (foto boven) verzorgt het St. Laurentiuskoor de gezangen van de eucharistieviering van 10.30 uur. Voor deze gelegenheid reist onze eigen Dongense pastoor Jan Voeten met de bus mee om voor te gaan in deze viering.”
Na afloop van de viering wordt naar oude maar goede gewoonte de plaatselijke uitspanning bezocht om met de Boerdonkers eens goed te eten en te drinken. “Het is per slot van rekening  een feestdag voor álle koorzangers” aldus Chris. Na de lunch wordt de reis voortgezet naar het dorpje Erp alwaar wat cultuur gesnoven gaat worden in de vorm van een bezoek aan een museum.Om 16.30 wordt de terugtocht naar Midden-Brabant weer ingezet om na een uurtje weer te arriveren bij de St. Laurentiuskerk in Dongen. Om 18.00 uur wordt het hele gezelschap verwacht bij café-restaurant Aurora waar een heerlijk buffet klaarstaat.
boerdonk2
Het Sint Laurentiuskoor
Voor belangstellenden is nog ruimte om deze bijzondere reis mee te maken. “Omdat de bus toch een maatje groter is dan het aantal koorleden is het mogelijk om met het koor mee op stap te gaan. Voor de reis, lunch en museumbezoek betaalt u dan €15,- om de hele dag met het koor op stap te zijn en een beetje mee te feesten” meldt Chris van Kempen, die tevens contactpersoon is voor de belangstellenden. Chris is bereikbaar op 06-50632721 of 315755.
De reizigers verzamelen zich rond 08.30 uur op het plein bij de St. Laurentiuskerk (koepelkerk) om om 08.45 uur te vertrekken. Het buffet aan het eind van de dag is echter alleen voor de koorleden. Overigens is het ten slotte nog goed om te vermelden dat de buskosten voor een groot deel werden gesponsord door een groep anonieme geldgevers. Met dank namens het hele koor!
Het St. Laurentiuskoor is een hele actieve club zangeressen en zangers die wekelijks 2 uur repeteren in buurthuis ‘Het Schouw’ en gemiddeld 2 à 3 keer per maand de viering verzorgen in de St. Laurentiuskerk. Wilt u daarbij aansluiten dan kan dat altijd. Zo bouwt u mee aan de ontwikkeling van kerk en kerkmuziek in Dongen en dat is zeer de moeite waard, al meer dan 200 jaar!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen