Goed bezochte openbare vergadering Wijkraad West 2

De openbare vergadering van wijkraad West 2, van afgelopen maandag 17 nov. werd naast de vaste leden en werkgroepleden ook nog door een aantal andere wijkbewoners bezocht. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van West 1 en de Beljaart aanwezig, met hen werd afgesproken om daar waar het mogelijk is gezamenlijk zaken aan te pakken en elkaar inzicht te geven over lopende zaken die ook bij hun spelen. 

Na een paar mededelingen door de voorzitter waarbij het plan voor nieuwbouw aan de Noorderlaan werd genoemd, kwamen de actiepunten aan bod. Over de al een tijdje lopende reconstructie van het speelgebied aan de Bloemaertstraat kon nu gemeld worden, dat de gemeente in de eerste week van januari  hiermee begint, inclusief het plaatsen van speeltoestellen. Afspraken zijn ook gemaakt over het plaatsen van kindvriendelijk groen zoals o.a. fruitbomen. Vanuit de vergadering kwam wel de opmerking om op te passen met het plaatsen van eetbare bessen struiken, daar kinderen niet het onderscheid kunnen maken  tussen eetbaar en niet eetbaar. Dit zal met de gemeente worden opgenomen. Betreffende de groenvoorziening in de wijk kon worden meegedeeld dat de groengroep een lijst met op- en aanmerkingen en wensen bij de gemeente zal aanbieden. Vanuit de vergadering kwamen ook nog aanmerkingen t.a.v. de bladkorven in de wijk, waarbij het bestuur van de wijkraad niet anders kon zeggen dan dat bij klachten het best de klachtenlijn gebeld kan worden.
Uitgebreid kwam aan bod de rioolproblemen in de Hugo v.d.Goesstraat door wortelgroei van de daar staande bomen. Bij onderzoek door de gemeente zou blijken dat het probleem niet in het hoofdriool zit maar mogelijk in de aftakking naar de woningen. Dit deel valt onder de woningbouwvereniging waar men bij navraag door de wijkraad nog niet bekend was met mogelijk structurele problemen. Afgesproken werd dat de bewoners zoveel mogelijk bewijzen voor de problemen, zoals foto’s maar ook werkrapporten en facturen van het rioleringsbedrijf wat is ingeschakeld geweest, zullen verzamelen om dit bij de wijkraad neer te leggen. De oorzaak, de bomen, is hiermee nog niet verholpen, dus zal worden getracht om zowel gemeente als woningbouw en bewoners bij elkaar te brengen om naar een definitieve oplossing te zoeken.
Nog een aantal andere actiepunten zoals invulling middeneiland turborotonde en voortgang MER N629, werden besproken, maar in afwachting van een aantal antwoorden op vragen welke daarover zijn gesteld leek het bestuur beter dit nog geen publiciteit te geven. Op 9 december is er opnieuw een openbare vergadering, de zgn. eindejaarsvergadering, waarbij het in hoofdzaak de bedoeling is om informeel met wijkbewoners, bestuur en werkgroepen een terugblik op het afgelopen jaar en plannen voor het nieuwe jaar te bespreken onder het genot van een hapje en een drankje.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen