Thema “eerwraak”  centraal in Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag  21 oktober vertoont Cinemaclub Dongen de Duitse film Die Fremde in het Dongeparktheater van de Volckaert. De jonge Turks-Duitse Umay ontvluchtte haar ongelukkige huwelijksleven in Istanbul en is weer terug in Berlijn. Ze weet dat ze veel vraagt van haar ouders, die in de Duitse hoofdstad wonen, maar ze hoopt dat hun liefdevolle band zwaarder zal wegen dan de sociale druk van familie en vrienden. Maar niets is minder waar en haar ouders besluiten haar zoontje terug te sturen naar zijn vader in Turkije. 

De film laat zien hoe problemen ontstaan tussen de geldende cultuur in Duitsland waarin de Turkse kinderen zijn opgegroeid en de cultuur die gebruikelijk is in hun gezin en leefomgeving. Dit Duitse drama is de debuutfilm van Feo Aladag, waarmee ze op festivals tal van prijzen in de wacht sleepte, o.a. de EU-filmprijs 2010. Ook actrice Sibel Kekilli, bekend van ‘Gegen die Wand’, won met deze film de Lola Award, de hoogste Duitse filmprijs.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  Losse verkoop € 6,50 (CJP € 4,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. 
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen