PIN only? Recyclesysteem drankbekers? Bekijk hier alle Oranjeparkfestival info

Foto:

Er zijn ook dit jaar bij het Oranjeparkfestival weer enkele veranderingen doorgevoerd. In dit artikel zetten we de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje.

PIN only
Dit jaar worden je consumpties direct bij de barren en cateraars betaald met je pinpas of je telefoon. Dit scheelt dus wachtrijen bij de muntenkassa’s! Mocht je hier geen mogelijkheid toe hebben, dan kun je een betaalkaart afnemen. Deze De Jong Fruit betaalkaart kun je halen bij de kassa-units op het Wilhelminaplein. Hier kan je met cash geld je betaalkaart opwaarderen. Denk goed na over welk saldo je op je De Jong Fruit betaalkaart zet; er wordt geen geld terug gegeven. Bij de kassa kan je zien hoeveel geld er nog op je betaalkaart staat. Let op! De waarde op de De Jong Fruit betaalkaart is alleen geldig op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april 2024. Kaarten of munten van eerdere jaren zijn niet meer geldig.

Een recyclesysteem voor drankbekers, hoe werkt het?
Ook dit jaar wordt weer gewerkt met een recyclesysteem voor drankbekers. In tegenstelling tot de vorige editie worden bij de ingang geen gratis ‘bekertokens’ meer verstrekt. Het werkt dit jaar als volgt: bij je eerste bestelling aan de bar betaal je voor je beker € 1,00. Samen met je consumpties reken je met je pinpas, telefoon of betaalkaart af bij de bar. Als je bij je volgende bestelling je lege beker weer inlevert betaal je alleen je consumptie. Lever je geen beker in, dan betaal je weer € 1,00 voor je beker. Het is niet mogelijk om de beker na afloop in te leveren voor geld. De tokens van 2023 hebben geen waarde meer. Om de bezoekers tegemoet te komen vervallen dit jaar de kosten om gebruik te maken van de toiletvoorzieningen. Dit heeft als voordeel dat er minder wachtrijen zijn bij de toiletten en dat er op meerdere plekken op het festivalterrein sanitaire voorzieningen aangeboden kunnen worden.

Inleveren draagtrays
Om het festivalterrein opgeruimd te houden is het mogelijk om de (kartonnen) draagtrays in te leveren. Haal bij de informatiebalie op het hoofdveld een stempelkaart en lever per keer 5 kartonnen draagtrays in. Op een stempelkaart kan je 6 stempels behalen. Bij een volle stempelkaart ontvang je  een lekkere snoepzak! Op deze manier blijft het festivalterrein schoner en kan het afval nog beter gescheiden worden!

Één toegangspoort
Er is 1 grote toegangspoort naar het festival, deze ligt op het Wilhelminaplein ter hoogte van de Boerenbond. Er zijn twee grote fietsenstallingen in de buurt van het festivalterrein waar je je fiets kunt stallen. Dit zijn: het parkeerterrein rondom Hoge Heijninge 1 en het Oranjeplein. De fietsenstallingen zijn niet beveiligd en je fiets stallen is dus op eigen risico. Je auto kun je parkeren op het Looiershof of op de parkeerplaats Binnenhoven nabij de Aldi.

Sanitaire voorzieningen
Op het festivalterrein zijn deze editie 3 toiletblokken gecreëerd. Naast het grote toiletblok tegenover het caféplein zijn er dit jaar ook sanitaire voorzieningen naast de festivaltent en op het eetplein. De voorzieningen zijn gratis toegankelijk, worden tijdens het gehele festival schoongemaakt en zijn tot ca. 1 uur nadat het podiumprogramma is afgelopen te gebruiken. Het mindervalidentoilet is te vinden naast de EHBO-post, centraal gelegen op het festivalterrein.

Meer praktische informatie over het Oranjeparkfestival vind je HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen