Nationale Burendag op 21 september: Hap je mee?!

Foto:

Nationale Burendag, een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts komt er weer aan. Zij vragen om in het vierde weekend van september iets te organiseren met en voor je buurt om elkaar weer eens (beter) te leren kennen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Wijkraad de Biezen doet dat met een “Hap je mee?!”-middag op zaterdag 21 september.

Eten verbroedert
Op zaterdagmiddag staat er een grote tent met tafels op het grasveld aan de Dassendonk achter Antep’s Snackbar (voorheen Frituur de Biezen) waarin wij wijkbewoners uitnodigen om iets lekkers voor elkaar te maken of te komen brengen. Aan het eind van de middag gaan we een deel van al het lekkers rondbrengen naar mensen in de wijk die hulpbehoevend of niet zo mobiel zijn. De recepten gaan we digitaal bundelen en verspreiden als receptenboekje.
Uiteraard mag het lekkere ook thuis al gemaakt of voorbereid worden. Omdat we buiten in een tent staan, zijn er nauwelijks tot geen kookvoorzieningen, maar dit mag de pret niet drukken! Het gaat om het gezellig samenzijn, elkaar helpen, contacten opdoen en iets doen voor een wijkbewoner.  Enkele tips: Cupcakes kunnen van te voren gebakken worden en tijdens de Hap je mee-middag worden versierd (ook heel leuk voor de kinderen om te doen), wraps zijn heel makkelijk ter plekke te maken, fruit uit eigen tuin zijn ook heerlijke hapjes. Wees creatief en maak het jezelf niet te moeilijk!
Internationale keuken
Wat wij bijzonder leuk zouden vinden is als er wijkbewoners met een internationale afkomst iets uit hun vaderland willen klaarmaken.  Antep’s snackbar neemt hierin het voortouw en maakt heerlijke baklava!
Meld je aan als je mee wilt doen. En mocht je iemand kennen die in aanmerking komt om wat lekkers te krijgen, geef dit dan ook door op [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen