Dongen zaterdag 1 vergeet de zege te pakken

24 sep , 21:12 Sport
dongenza12425
Het debuut in de 2 e klasse van het zaterdagvoetbal van VV Dongen had het team van trainer Arne Slot zich anders voorgesteld.
Dongen domineerde zeker de tweede helft. Na de 2-1 achterstand was de sfeer in de rust in de kleedkamer van Dongen heel optimistisch. “Kom op mannen, er zit meer in,” klonk het volmondig. Helaas pakte het anders uit. Het beter voetballend Dongen werd met lege handen naar huis gestuurd met de boodschap van GRC-trainer Mark Kroese: “Dongen is een aanwinst in deze klasse.” Mooi compliment, maar zoals het duidelijk mag zijn: koop je hier weinig voor.
Door: Piet Scheepers
Spektakel volop in Giessen. GRC 14 heeft een prachtig sportpark, maar er ontbrak nog een tribune aan. Die is er inmiddels gekomen, dankzij de inzet van verschillende vrijwilligers. De officiële opening kreeg een soberder karakter vanwege het overlijden van een van leden van de club. Het bouwwerk is vernoemd naar supervrijwilliger Hennie van Dalen. Deze opening ging gepaard met vuurwerk en sirenes. Voor de Dongenaren een ervaring rijker. Arne Koeman en zijn assistent hadden goed hun huiswerk gedaan. Tegenstander GRC hanteerde een aantal gevaarlijke wapens waarvoor dan ook werd gewaarschuwd. Deze lange verre ingooien, die doorgekopt werden en ballen achter de ver opgedrongen verdediging, waren de basis waardoor Dongen tegen een 2-0 achterstand aankeek. Voetballend was Dongen de betere ploeg. Een prima voorzet van Dylan Pedro belandde bij Robin de man die zo de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam.
Dongen kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en trok de 2-1 snel na rust via Joep van Overbeek weer gelijk. “Dit was het moment voor ons om door te drukken. Wij domineerden de tweede helft maar dwongen het niet af,” analyseerde Arne Koeman na afloop. Daar waar het wachten was op de 2-3 voor Dongen, werd de thuisploeg door de steun van hun aanhang weer wakker geschud. Hiervoor waren vuurwerk en sirenes nodig. De ploeg voelde dit aan en vanuit een scrimmage in de zestien van Dongen viel de gelukkige 3-2. Robin de Man had nog een mogelijkheid op de gelijkmaker maar had het geluk niet aan zijn zijde. “Zulke wedstrijden zullen we zeker meer tegenkomen. Wij moeten van deze wedstrijden leren.” GRC-trainer Mark Kroese, ooit trainer bij VV ONI geweest, was blij met deze zwaarbevochten overwinning.
Komende zaterdag 28 september om 15.00 uur speelt Dongen zaterdag 1 om 15.00 uur op sportpark De Biezen tegen SV Parkhout 1. Deze tegenstander uit Nieuwegein opende het seizoen met een klinkende 6-1 overwinning op Wilhelmina ’26 uit Wijk en Aalburg.