VV Dongen zondag wint in blessuretijd

24 sep , 21:16 Sport
vvdongenballogo
De plaatselijke media rondom Eindhoven omschreef de wedstrijd van Dongen zondag 1 uit tegen Best Vooruit als een povere pot voetbal die op een bloedeloze 0-0 uit dreigde te draaien.
Daar dacht Robert Mutzers anders over. Hij scoorde in de laatste minuut, of was het blessuretijd, de 0-1 op aangeven van Raphael Narty. Zuur voor de ploeg uit Best dat in het begin van de wedstrijd het Dongen moeilijk probeerde te maken. Na een aantal aanpassingen van de trainers kreeg Dongen grip op de wedstrijd waarin, vooral in de tweede helft, een aantal kansen werden gecreëerd. Dongen gaf zelf weinig weg.
Door: Piet Scheepers
De geel/blauwen voelden dat er meer in zat. De ploeg tankte zelfvertrouwen en kwam na rust gemotiveerd de kleedkamer uit. “Als we de nul houden gaan we hier winnen,” was het credo. Zo verliep dan ook de tweede helft. Dongen pakte de zaken goed op en speelde aan aantal goede kansen bij elkaar. Het was Best Vooruit doelman Bjarne Bakker die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Op een inzet van Fatih Kamaci kreeg de sluitpost van Best steun van de lat. Dan valt uiteindelijk de verlossende winnende treffer voor Dongen. “Hopelijk is dit de basis voor een mooie serie die we gaan neerzetten. Op basis van ons spel, zeker in de tweede helft, is deze overwinning verdiend,” waren na afloop de woorden van trainer Marcel van der Sloot. Zijn assistent Lucas Sanders voegde daar aan toe: “Wij zijn er trots op hoe de jongens met elkaar hebben gewerkt en vertrouwen zijn blijven houden in de overwinning. Deze wedstrijd de nul gehouden en gewonnen, geeft ons vertrouwen naar de komende weken.”
Komende zondag op sportpark De Biezen om 14.00 uur komt MASV uit Arnhem naar Dongen. Deze ploeg staat op dit moment op de derde plaats, achter Groene Ster en UDI ’19. MASV stuurde afgelopen zondag Baronie met 4-1 terug naar Brabant.