Kees Claasen Nederlands kampioen triatlon lange afstand

24 sep , 21:28 Sport
triatlon1
Tevens bronzen medaille op het EK tijdens de Challenge Almere-Amsterdam
Tijdens het Europees Kampioenschap Lange Afstand Triatlon in Almere vorige week zaterdag eindigde Dongenaar Kees Claasen op een 3e plaats in de leeftijdsklasse M50-54. Hij was de 1 e Nederlander in deze klasse en werd daarmee ook Nederlands Kampioen.
Slechts een keer eerder (2021) werd door Kees de lange afstand afgelegd en na de afgelopen jaren al diverse kwart en halve triatlons te hebben gedaan werd het weer eens tijd voor een hele. De omstandigheden tijdens de oudste triatlon van Europa in Almere waren bijna perfect, niet te warm, weinig wind en zoals altijd was de ambiance door het vele publiek fantastisch.
De 3,8 km zwemmen ging in 1 uur 12 minuten waarna de 180 km fietsen werd afgelegd in 4 uur en 57 minuten, zo’n 36 km/u gemiddeld. Na het fietsen lag Kees op de 8e plaats in de EK wedstrijd maar tijdens de afsluitende marathon (in 3 uur 15 minuten) werden nog 5 concurrenten ingehaald. Met een eindtijd van 9 uur 37 was de bronzen medaille binnen, en dus ook de gouden in het Nederlands kampioenschap.
Proficiat namens dongen.nieuws.nl