54e Ronde van Midden-Brabant voor Coen Vermeltfoort

24 sep , 17:39 Sport
rmb241
Ready2Race, Dikke Banden Race weer groots succes.
Prima weersomstandigheden. Even dreigde enkele druppels tijdens de huldigingen van de winnaars van de Dikke Banden Race roet in het eten te gooien. Gelukkig viel alles mee. 161 kinderen hadden zich via de website, of op de wedstrijddag, aangemeld. Uiteindelijk gingen er 140 van start. De leeftijden? Vanaf 2, 3 en 4-jarigen op hun loopfietsje tot met de 11 en 12-jarigen werkten op hun eigen fiets de voorgeschreven rondjes af. Aangemoedigd door het vele publiek achter de dranghekken, passeerden deze deelnemertjes de finish tegenover de ‘kleine’ Ouwe Sok. Zij reden hun wedstrijdjes tussen de passages door van de Ronde van Midden-Brabant.
Door: Piet Scheepers
En gezien het grote aantallen aanmeldingen moest de organisatie wat aanpassingen gaan doen. Zo werd de categorie 5 – 6-jarigen uit elkaar gehaald vanwege de vele inschrijvingen. Daardoor was het programma wat aangepast en kon iedere categorie op zijn of haar gemak zich voorbereiden op hun race. Met name in de jongste categorie moest her en der wat hand- en spandiensten verricht worden door papa of mama. Een duwtje, een aanmoediging of zelfs voetjes op het frame en papa laten duwen, waren momenten in deze jeugdwedstrijden. Het was tegen de klok van 16.00 uur aan wethouder van Sport Rene Jansen om samen met de ronde missen, de bekers en bloemen uit te reiken aan de nummers 1 tot met 3. Ook het beste meisje mocht een beker in ontvangst nemen. Zo kon het gebeuren dat een meisje soms met twee bekers aan de haal kon gaan. Geëindigd bij de eerste drie tussen de jongens en als eerste meisje.
Op zoek naar de winnares van de Mountain Bike
Ieder jaar wordt na afloop van de Ready2Race een Mountain Bike verloot onder de ingeschreven deelnemers. Nu blijkt dit jaar de winnaar bij de prijsuitreiking niet aanwezig te zijn. Uit de loterij bus werd door de wethouder de naam Jayden uit Oosterhout (Leijsenstraat 30) getrokken. Jayden was helaas niet aanwezig. Of zij met de organisatie contact op wil nemen. “Wanneer wij volgende edities weer een fiets gaan verloten, dan moet de winnaar zelf aanwezig zijn. Zo niet dan trekken we een nieuwe winnaar totdat de fiets een fysieke eigenaar heeft,” aldus de organisatie die dit in het reglement gaat aanpassen.
Uitslagen Ready2Race 2024.
Categorie 1: (2-4 jarigen)
cat1
1. Owen van Loon.
2. Saar Vermeulen. (Tevens beste meisje)
3. Jens Arnoldussen.
Categorie 2a ( 5 jaar)
1. Christian Scheepens.
2. Jonas Klijn.
3. Moos Pfrommer.
4. Beste meisje: Jazzlynn van Dongen.
Categorie 2b (6 jaar)
cat26jaar
1. Maas Vermeulen.
2. Mels van Mook.
3. Eyan Ilie- De Juncker.
4. Beste meisje: Elze Holierhook.
Categorie 3 (7-8 jaar)
1. Ties Timmermans.
2. Pim Evers.
3. Anniek van der Leer (Tevens beste meisje)
Categorie 4 (9-10 jaar)
1. Younes Dongen.
2. Julian Ruppert.
3. Tommy Stabel.
4. Beste meisje: Mila van Lieshout.
Categorie 5 (11 -12 jaar)
1. Jesse van Ooijen.
2. Tim van Tunen.
3. Sep Timmermans.
4. Beste meisje: Feline Davidse.

Winnaar Coen Vermeltfoort voor de vierde keer op het podium.
Er stond weinig wind waardoor ontsnappingen met de regelmaat konden worden terug gehaald. Van de 161 gestarte renners reden 94 de Ronde van Midden-Brabant uit. Uiteindelijk trapten zij 177 kilometer weg en trotseerden zij elf keer de kasseienstrook aan de Watertorenstraat. Het echte wielerpubliek verbaasde zich over de snelheid waarmee de latere winnaar de spurt aantrok. De inmiddels 36-jarige renner uit Vlijmen, lid van Volkerwessels Cycling Team, is geen onbekende op het podium in Dongen. Op zijn erelijst in Dongen staan de volgende uitslagen: 2019: 2e , 2021: 3e , 2023: 3e en dit jaar dus als winnaar op plaats 1. Nummer 2: Daan van Sintmaartensdijk (BEAT Cycling Club), Nummer 3: Victor Broex (Metec – Solarwatt).
De organisatie, de Stichting Wielerbelang Dongen, bedankt alle vrijwilligers, begunstigers en sponsoren, voor hun inzet en bijdrage deze dag. Ook de inzet van de EHBO Dongen en de verkeersregelaars was weer top! Bedankt de gemeenten van doorkomst en ondersteuning politie en motorbegeleiding. Graag tot de 55 e editie van de Ronde van Midden-Brabant.