De Mila Troopers lopen in Baarle-Nassau

06 dec 2022, 17:07 Sport
atledo0612
Afgelopen zondag trokken de Mila Troopers naar het zuiden. Niet ver genoeg om in warme streken te komen, maar tot in Baarle-Nassau voor de Enclave Cross van atletiekvereniging Gloria. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe goed iedereen hersteld is van de drukke Warandeloop in Tilburg een week eerder.
D-junioren Jelle Jansen en Sem Beerens waren van de partij, net als in Tilburg. Jelle trok een mooi tempo, en het lijkt allemaal erg gemakkelijk te gaan. Wie weet wat er nog in het vat zit bij hem! Sem doet zijn uiterste best, al vonden we hem kort na de start in de bosjes terug… hij was een beetje weggeduwd. Hij vervolgt zijn race en ze lopen een prima cross met z’n tweeën.
Daarna gaan Daantje Kemmeren en Nieke Westerveen van start. Nieke is als eerste weg, ze heeft er zin in, maar er loopt meer talent rond! Na een goede race loopt ze als vijfde richting de finish. De sprint gaat ze niet aan, daar had misschien een podium in kunnen zitten. Maar buitenom inhalen richting de finish voelt lastig aan. Niettemin uitstekend gelopen!
Daantje mag een ronde meer en de eerste ronde gaat wel een beetje rustig… ze kan zwaaien naar de camera, dus dat kan harder. Dat doet ze dan ook in de laatste ronde en ze komt daarmee goed naar voren en finisht als derde. Puike inhaalrace!
Ties Mutsaers heeft ook een snelle start, maar de hele startgroep wordt door een snelle Boris aan gort gelopen. Ze startten allemaal te snel en misschien is Ties wel een van de slimsten, want hij valt als een van de eersten af en haalt daarna terug in op de latere afvallers, die dan opgebrand zijn. Het wordt even lastig als de C-junioren gaan finishen en Ties nog een ronde door moet. Maar als hij merkt dat hij alleen loopt en er geen serieuze achtervolgers zijn, houdt hij zijn mooie tempo aan en hij komt met een ruime voorsprong als eerste over de finishlijn.
De laatste Mila Troopers aan de start zijn Bente Maartens, Nikki van Gool en Bengt Kramer. Bengt gaat met de kop mee, maar blaast zich op en tot overmaat van ramp krijgt hij pijn aan het middenrif. Hij gaat zijn eigen tempo lopen en komt daardoor bijna in het vizier van Nikki, die dichterbij komt en op haar beurt ruim als eerste loopt bij de vrouwen senioren. Met een mooie houding loopt zij ontspannen naar de overwinning. Voor Bente was de opdracht om ontspannen te lopen. Na de finish is ze heel blij dat dit gelukt is, en daarmee ook nog eens tweede wordt.
Over twee weken gaat een deel van de groep naar de indoorwedstrijd in Apeldoorn, terwijl een andere groep deelneemt aan de Lido Cross in Waalwijk.