Vrijwilligers gezocht voor winkelactie Voedselbank

22 okt , 10:03 Nieuws
voedselbank
Flickr
Dit jaar organiseert de Goederenbank De Baronie, beter bekend als de Voedselbank Regio Oosterhout, haar jaarlijkse winkelactie op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november.
Tijdens deze actie zetten een groot aantal vrijwilligers zich in om voedsel in te zamelen voor mensen die in armoede leven.
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de organisatie. Naast het vaste team dat door het jaar heen actief is, zijn er tijdens de winkelactie ongeveer 200 extra vrijwilligers nodig. Zij begeleiden met enthousiasme de inzameling in verschillende supermarkten in Oosterhout, Dongen, Raamsdonksveer, Made en 's Gravenmoer. Elk jaar ontvangen de organisatoren positieve reacties van de vrijwilligers, die hun inzet als bijzonder waardevol ervaren. Dit biedt een kans voor iedereen om bij te dragen aan de bestrijding van stille armoede.
De ingezamelde producten, zoals pasta, rijst, koffie, thee en schoonmaakmiddelen, worden gedurende het jaar uitgedeeld aan mensen die tijdelijk financiële problemen hebben. Deze mensen komen uit verschillende omstandigheden, maar delen de realiteit van moderne armoede.
Dit jaar viert de winkelactie, onder de titel 'Een boodschap voor een ander', haar 20ste editie. De organisatie roept het winkelend publiek op om iets extra’s te kopen en dit te doneren aan de voedselbank. Alle donaties worden met grote zorg verdeeld onder de mensen die ze het hardst nodig hebben.
Voor wie wil helpen, is dit een uitstekende gelegenheid. Vrijwilligers die een dagdeel beschikbaar zijn, kunnen contact opnemen met coördinator Annita via 06-4358 6984 of een e-mail sturen naar [email protected].