Geflatteerde nederlaag Dongen zaterdag in Houten.

22 okt , 9:10 Sport
dongenza12425
Foutenfestival leidt doelpuntenregen in.
Na afloop was Arne Koeman zeer teleurgesteld in zijn manschappen. “Net na rust straffen wij een fout in hun verdediging af en komen we op gelijke hoogte. Je denkt dan dat we dan de wedstrijd willen gaan dicteren maar dan maak je een aantal cruciale fouten waardoor je weer achter de feiten aan moet lopen.”
Door: Piet Scheepers
Dat was na afloop in het kort de analyse van de Dongen trainer. Het was niet zo dat SV Houten, gezien de einduitslag, Dongen van het kastje naar de muur liet lopen. Echter toen de thuisclub een aantal onnodige fouten aan Dongenzijde genadeloos afstrafte, gingen de kopjes hangen en kon Dongen figuurlijk naar de slachtbank worden geleid. In de beginfase was het elkaar aftasten. Het eerste wapenfeit was na een kwartier spelen voor Dongen Burak Erbek gaf een gevaarlijke voorzet op Joep van Overbeek. Deze zag zijn schot gesmoord in de verdediging.
Hierna nam de thuisploeg het heft in handen. De ploeg mocht het spel maken en Dongen had moeite de bal in de ploeg te houden. Na twintig minuten was het Houten dat de eerste mogelijkheid had om de score te openen. Spits Lars Johan verraste het ver opgedrongen Dongen door een lange bal op te vangen en richting Dongendoel te spurten. In de achtervolging wist Doguhan Ercan de bal nog net weg te glijden. Het was uitstel van executie. Want nog geen drie minuten later opende Storm Streng de score voor Houten. Hij was deze wedstrijd goed voor drie doelpunten. Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Vijf minuten later was had Streng zijn tweede achter doelman Tom van Strien liggen. Op slag van rust was het Robin de Man die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Deze 2-1 was een prima opsteker zo net voor rust.
Na de rust ging Dongen op jacht naar de gelijkmaker. En niet zonder resultaat. Nog voordat het publiek weer hun plaats had ingenomen, strafte de altijd jagende Robin de Man een fout in de achterhoede af en zette zo de 2-2 op het scorebord. Tot de zestigste minuut ging alles nog voorspoedig. Dongen kreeg zelfs nog een mogelijkheid op voorsprong te komen toen invaller Niels Dingemans een voorzet net niet goed raakte binnen de twee meter. Hierna raakte Dongen van slag en in een korte tijd stond de stand op 5-2.
Zo waren er in de volgende periode mogelijkheden voor de thuisploeg om de nvoorsprong verder uit te breiden. Goed ingrijpen van de verdediging voorkwam dit. Er volgden vele wissels. Maarten Waltman en Djordi Smout kwamen voor Burak Erbek en Robin de Man. En dan kreeg Dongen twee enorme kansen binnen vijf minuten om de stand naar 5-4 te tillen. Het was het beeld van de wedstrijd, alles zat tegen. Uiteindelijk werd het 6-2.
In de ogen van de staf moeten diverse spelers eens goed in de spiegel kijken. “Een stukje zelfreflectie zou goed zijn,” was na afloop de conclusie. 2 november speelt Dongen huis tegen De Alblas. Komende week staan bekerwedstrijden op het programma