Geert Trommelen kampioen 5e klasse PK Bandstoten De Valk

25 okt 2022, 21:27 Sport
biljart25103
Dit jaar vindt voor de 47e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.
In het toernooi spelen in totaal 78 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.
Onder deskundige arbitrage van Onno Roncken en Toon van Spaandonk speelden Conny Timermans, van b.v. v.o.o. en Bert Dingemans van b.v. de herberg, de 1e partij tegen elkaar, Conny won in 20 beurten. Saskia van der Sanden, van b.v. de valk, en Jos Nollen van b.v. de bobo’s, speelden de volgende wedstrijd, in 26 beurten was Saskia aan de meet. Geert Trommelen, van b.v. ennog 5 en Piet Emmen van b.v. de valk, kwamen voor de eerste keer aan tafel, Piet won deze partij in 24 beurten. Jos pakte zijn 1e winst door Piet in 24 beurten te verslaan. Ook voor Geert zijn 1e winst tegen Bert in slechts 14 beurten. In 28 beurten won Saskia van Piet, in de laatste wedstrijd van de eerste speeldag. Na dag 1 aan de leiding Conny met 2 gewonnen partijen en Saskia had 2 keer winst en 1 keer verlies.
Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Jaco de Roon en Corné van Beijsterveld. In de 1e wedstrijd bezorgde Geert in 17 beurten Conny haar eerste nederlaag. In 34 beurten pakte Bert zijn eerste winst tegen Jos. Piet pakte zijn 2e winst en bleef in de race voor het kampioenshap, Conny werd geklopt in 24 beurten. Ook Saskia deed nog steeds mee om de titel door Bert in 16 beurten te kloppen en kwam hierdoor op 6 punten. Geert kwam door winst op Jos in 35 beurten ook op 6 punten. Door winst van Piet op Bert in 17 beurten had Piet 6 punten verzameld. Ook 6 punten voor Conny na winst in 17 beurten op Jos. De laatste wedstrijd tussen Saskia en Geert zou tenslotte de kampioen moeten aanwijzen, beide hadden 6 punten verzameld. Een ontketende Geert speelde de sterren van de hemel en won in slechts 6 beurten en werd daarmee kampioen in deze klasse, proficiat.
Door dit kampioenschap is Geert ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen. Saskia van der Sanden pakte de prijs van de hoogste serie met 6, kampioen Geert Trommelen speelde de beste partij slechts 6 beurten.
Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd nog even stil gestaan bij het overlijden van voorzitter Piet Rademakers die ruim 50 jaar lid was van de vereniging. Na 1 minuut stilte kreeg Piet een respectvol en dik verdiend applaus van de vele aanwezigen bij deze finale. Hierna reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 4e klasse.