Sterk spelend VV Dongen toch ten onder

Anderhalve week geleden leed VV Dongen een bittere nederlaag in het KNVB beker toernooi. Afgelopen zondag was dezelfde tegenstander wederom de overwinnaar. Hercules zette VV Dongen met 2-0 aan de kant echter de manier waarop zal in Utrecht niet lang herinnerd worden. VV Dongen was veruit de betere ploeg maar beloonde zichzelf niet en zag zodoende drie punten in het putje verdwijnen.

De kansen waren niet op een hand te tellen. Een paar voorbeelden. Kans een: Open doelkans op vijf meter van Thomas Sivananthan. Kans twee: Een penalty die wordt gekeerd door keeper Mulder. Kans drie: Schot van Mustafa Mohammad. Kans vier: Schot van Luuk Hultermans gaat net voorlangs. Kans vijf: Bal via binnenkant paal eruit waarbij de scheidsrechter een handsbal over het hoofd ziet. Kans zes: Bal op de lat gekopt door Tom Kolkert na een uitstekende voorzet van Mart van Bree.

“VV Dongen was gewoon beter en wij hebben geluk gehad” Het korte maar zeer duidelijke commentaar van Hercules trainer Eric Speelziek zei eigenlijk wel genoeg. Aan de andere kant hetzelfde commentaar. “Ik heb VV Dongen een uitstekende wedstrijd zien voetballen, maar het ontbrak aan de echte wil om die bal binnen te knallen. Dat is het enige verwijt wat ik ze maak.” aldus trainer Ron Timmers.

Hercules begon sterk aan de wedstrijd en na vijf minuten lag de bal al achter keeper Zielschot. Een fout in de omschakeling bij VV Dongen werd fataal toen linksbuiten Oehlers alle ruimte kreeg om op te stomen. Zijn afgemeten voorzet werd door uitblinker Fouad Belardi in een keer diagonaal binnen geschoten (1-0 in de 5e minuut). Hercules liet daarna het spel aan VV Dongen en wachtte geduldig op de countermogelijkheden. Omdat de linies niet goed aansloten kwam er genoeg ruimte voor Hercules om dit spelletje te spelen, waardoor ze een aantal malen gevaarlijk voor het Dongense doel kwamen. Onzorgvuldigheid was o.a de reden dat de stand bleef zoals die was.

VV Dongen zocht de aanval en had een lange fase de bal. Allergrootste kans was voor de vervanger van Remon Koenen Thomas Sivananthan die na een goede actie van Gijs van den Berg op vijf meter van het doel van Fons Mulder de bal naast wist te werken. In de 34e minuut kreeg VV Dongen een penalty nadat een van de spelers van Hercules hands maakte. Normaliter schiet Paul van Zon zulke ballen achter de keeper maar dit keer wist Mulder de hoek te vinden en behoedde zijn team met een fantastische redding.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. VV Dongen drukte Hercules achteruit. De linies speelden kort op elkaar, duels werden gewonnen en de buitenkanten werden goed gevonden. Eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Tussen de 60e en 78e minuut was het druk voor het doel van Hercules. Trainer Timmers bracht een aantal verse krachten om zodoende het tij te keren. VV Dongen had pech. Ballen schoten voorlangs, gingen op lat of paal of keeper Mulder stond paraat bij een inzet van invaller Schilders. Een kopbal in de uiterste hoek wist hij met zijn vingertoppen uit zijn doel te houden. Niet voor niets werd de goalie aan de kant van Hercules uitgeroepen tot de Man of the Match.

Maar zoals het in het voetbal altijd gaat viel het doelpunt aan de kant waar het niet werd verwacht. Na de redding van Mulder werd de afvallende bal op het middenveld veroverd door goudhaantje Belardi. Hij kon zelf richting het doel van keeper Zielschot rennen en maakte het beheerst af. ( 2-0 in de 78e minuut). Het pleit was beslecht. VV Dongen probeerde nog van alles, maar Hercules was niet van plan om dit cadeautje nog terug te geven.

Verdediger Luuk Hultermans zei na de wedstrijd dat VV Dongen op eigen strijdmiddelen was afgetroefd, maar zag ondanks het zure gevoel genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden. U kunt een uitgebreid interview met hem terugzien op de Facebook pagina van VV Dongen.

Aanstaande zondag 10 september vervolgt VV Dongen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 uit Groningen. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur