Dames HV Dongen moeten weer nederlaag incasseren

Teleurgesteld en onthutst, niet weten hoe te reageren, zo stapten de dames afgelopen zaterdag na afloop van een zeer teleurstellende verloren wedstrijd richting kleedkamer. Dit keer weer geen stevige beatmuziek uit de muziekboxen, maar waarschijnlijk een pijnlijke dodelijke stilte in de kleedkamer. Het is allemaal simpel gezegd en geschreven. Kijk in de spiegel, pak de draad weer op en ga zo maar door.

Wie afgelopen zaterdag de wedstrijd heeft gezien, zag ook hoe Dongen steeds meer balverlies leed en. Hoe schoten op doel, naast of hoog over gingen waardoor BFC in een zetel naar deze eenvoudige zege werd gedragen. De eens zo gevreesde Dongense doelpuntenmachine, minimaal zeven verschillende speelsters wisten voorheen te scoren, zit vast. Voor rust slechts 5 doelpunten gescoord en pas in de 38e minuut doelpunt nummer 6. Terwijl BFC er dan al 15 in had liggen. Een goed lopend Dongen moet op dat moment van de wedstrijd er 16 of 17 in hebben liggen. Het moet wel gezegd worden dat de beide doelvrouwen van BFC in uitstekende vorm verkeerden. Maar ook verdedigend was BFC heer en meester. BFC, VOC 2 en Westsite zijn de drie koplopers met 12 punten. Daaronder komt de middenmoot vanaf plaats 4 tot en met plaats 10, variërend van 9 tot en met 7 punten. Dongen neemt hierin plaats 8 in. Komende zaterdagavond reizen de dames naar Amsterdam, waar Westsite.

Landelijke 2e Divisie B Dames: HV Dongen – Benefitt/BFC 13-25 (5-12)
De 0-1 van BFC zei al genoeg. Het verdedigend middenblok van Dongen werd met één schijnbeweging volkomen op het verkeerde been gezet. Dongen vocht zich terug en via Tanja Sips en Meggie Verbunt kwam Dongen op 2-1. De enige voorsprong in de wedstrijd. Dat Dongen hierna nog maar 3 keer kon scoren spreekt boekdelen. Er is al genoeg over gezegd en geschreven. Het vertrouwen is weg. Zonder namen te noemen werden open kansen, waaronder break-outs gemist. Hoog was eerste keepster Jalissa Kreuze niet te passeren. Ook vanuit de hoeken pakte zij vele ballen. Na rust, waarin trainer Martijn Verhagen probeerde de dames weer scherp te krijgen, was het BFC dat de voorsprong met drie doelpunten uitbouwde naar een riante 5-15. Na 8 minuten in de 2e helft was het Jill Verbunt die doelpunt 6 aantekende, met een schot zo hard in de kruising, waar alle frustraties in zaten. Na 8-18 was de wedstrijd gespeeld. De marge van 10 doelpunten verschil bleef tot 11-21. De 13-25 was voor het scorebord.
Uithuilen en toch proberende draad weer op te pakken. Het zal niet meevallen. Zaterdag wacht koploper Westsite. Na de Amsterdamse derby tegen VOC 2, waarvan met 38-23 werd verloren, is de ploeg met oud Dongenspeelster Aniek Okkerman belust op revanche. Dongen is dus gewaarschuwd.

Bekerwedstrijd DS 1: RHV Rijen – HV Dongen.
Woensdag 7 december 20.15 uur sporthal Tropical/Margriet Rijen.

Landelijke Hoofdklasse Heren: HV Dongen – BFC 2 30-21 (16-10)
Dongen toonde thuis tegen de koploper uit Limburg overmacht door met zes doelpunten verschil de rust in te gaan. De reserves van de Limburgse fusieclub werden vorige week in een zetel op de eerste positie gemanoeuvreerd door ..….Dongen. De geelblauwen wonnen toen van de toenmalige koploper Zwart Wit. Dit keer moest de nieuwe koploper eraan geloven. Dongen zette vanaf het beginsignaal de Limburgers onder druk en bleven dit de gehele wedstrijd doen. ,,Ruud Noordijk stopte vijf strafworpen,” meldde trainer Rene Vissers na afloop en voegt toe dat mede daardoor het vertrouwen bij de bezoekers er niet beter op werd. Door na rust een serie van vijf doelpunten achtereen te scoren was dit duel gespeeld. Dongen gaat nu aan kop in de hoofdklasse.

Landelijke jeugddivisie DB1: PSV/Eindhoven – HV Dongen 16-15 (8-7)
Het ontbrak de Dongen dames aan de juiste focus bij het begin van de wedstrijd. In korte tijd stonden we dan ook 5-0 achter. Langzaam kwam Dongen beter in de wedstrijd en via 5-2 en 7-2 werd de achterstand alsmaar kleiner tot de ruststand van 8-7. Weer was het PSV dat aan het begin van de tweede helft beter uit de startblokken kwam en naar 14-10 wegliep. Dongen herpakte zich en kwam, met nog 2 minuten te spelen, op 15-15. Hierna ontspon zich een spannende eindstrijd, waarbij PSV met dank aan de scheidsrechter uiteindelijk de gelukkigste was 16-15. Een wedstrijd met beide helften twee gezichten: de start niet geconcentreerd genoeg, maar het tweede deel sterk teruggekomen. Er had meer in gezeten. Het belangrijkste is dat we de stijgende lijn van de afgelopen weken hebben doorgezet. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. De eerstvolgende is 10 december in de Salamander om 20.00 tegen Bevo.