Plugro Liberty Dames 1 naar Play-offs

Zondag 12 juni stond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma voor Plugro Liberty Dames 1, de thuiswedstrijd tegen Walcheren. Door het resultaat van de inhaalwedstrijd van nummer 1 in de poule die vrijdagavond ervoor, hadden we nog een kleine kans om kampioen te worden, maar we waren dus afhankelijk van het resultaat van Ypenburg.

De opdracht was in ieder geval simpel, namelijk zelf winnen, en dan afwachten wat de concurrent gedaan zou hebben. Van de uitwedstrijd tegen Walcheren wisten we nog dat het een goed verdedigend team is, wat goed kan counteren. De eerste helft begon in ieder geval prima, met direct een aantal kansjes, die echter allemaal stuitten op de goede keeper van de tegenpartij. Langzamerhand begon ook Walcheren wat meer aanvallend te spelen, dus was het zaak geconcentreerd te blijven hockeyen.

In de rust werd aangegeven dat we goed stonden te hockeyen, maar dat het zaak was nu te gaan scoren en de boel dicht te houden. De 2e helft begon direct een stuk aanvallender, met in de 4 minuut een benutte strafcorner van Chelsea van Helmond. De 2-0 kwam een paar minuten later na een mooie actie van Chelsea waarin ze de keepster netjes omspeelde en zo de bal in het lege doel kon pushen. Met die stand werd de tegenstand wel wat minder, en konden we rustig gaan bouwen aan een betere stand. Na een mooie doortikker van Diewertje Trommels kon Gitte Snoeren eenvoudig de bal door de benen van de keepster spelen. Daarna zorgde Chelsea voor de 4-0 (keihard schot in de linkerbovenhoek) en voor de 5-0 (keurige intikker na een mooie voorzet van Eveline Kahlman over rechts). Nog 1 goed uitgevoerde counter van Walcheren en de eindstand van 5-1 was bereikt. Prima resultaat, doestelling voor die dag bereikt. Aangezien concurrent Ypenburg ook won, zijn zij kampioen, en mag Plugro Liberty Dames 1 26 juni naar de play-offs in Apeldoorn.

Met deze laatste wedstrijd hebben we een prima seizoen vooralsnog afgesloten met een keurige 2e plaats. Vermeldenswaardig is daarnaast dat we in 22 wedstrijden maar liefst 112 doelpunten gescoord hebben, een gemiddelde van iets meer dan 5 per wedstrijd. Ook verdedigend stond het goed, met slechts 24 tegendoelpunten. Met deze prima cijfers gaan we dus met vertrouwen naar de play-offs om daar ons uiteindelijke doel voor dit seizoen te halen, namelijk promotie naar de 3e klasse. Het programma voor deze dag is nog niet bekend, maar hou de facebookpagina van Liberty Dames 1 in de gaten voor meer informatie.

Zondag 26 juni play-offs 3e klasse; we rekenen nog 1 keer dit seizoen op jullie massale steun!