Dames HV Dongen winnen weer en zien middenmoot gloren

Voor de vaste aanhang die de wedstrijd van twee weken geleden tegen Gemini nog voor de geest kunnen halen, zal na afgelopen zondag de herkenning en het gevoel van verleden seizoen weer boven gekomen zijn. Als vanouds strooiden de meiden met snelle tegenaanvallen, mooie lange passes en goed gevarieerd samenspel.

De wedstrijd kwam pas na 9 minuten los toen Tanja Sips vanaf de strafworpstip de 2-0 op het bord liet zetten. Daarvoor liet Dongen diverse kansen onbenut en was keepster Iris Ripzaad weer een sta in de weg voor de bezoekers uit het Limburgse Meerssen. Negen Dongen speelsters wisten het doel te vinden, waarbij Tanja Sips met 10 doelpunten haar vorm terug krijgt.

,,Na de uitwedstrijd vorige week in Amsterdam was het supergaaf en een wonder dat Dongen de knop weer naar positief heeft om kunnen zetten,” mijmert trainer coach Jean Troquet na afloop. ,,Ik heb het hele jaar alles gegeven en het volle vertrouwen in de meiden gehad en gehouden. Echter te veel meiden geloofden nog niet voldoende in eigen kwaliteiten en kunnen. Ik ben zeer tevreden over vandaag.”

Na de eerste 10 minuten waarin het voetballend lang 1-0 bleef, walste Dongen over MIC heen. Via 5-1 naar 9-5 werd de rust bereikt met 14-7. Na rust een oppermachtig Dongen dat bij18-8 de marge van 10 doelpunten lang vast hield. Vanaf dat moment was het geen wedstrijd meer. Helaas liep Marion Horvers is deze periode en vervelende knieblessure op. Voor jongeling Babs van den Broek het sein om het roer over te nemen. Met dienend handbal liet zij keer op keer speelsters in schietpositie komen en pikte zelf ook regelmatig haar doelpuntjes mee. MIC kreeg in deze periode twee directe rode kaarten voorgeschoteld. Dit was deels te wijten aan het ongelooflijke onsportieve harde ingrijpen, regelmatig zelfs gemeen, van de Limburgse dames. Door het sociaal wisselbeleid van Troquet, de gevestigde orde kon vanaf de bank kijken hoe de jeugd het deed, scoorden beiden ploegen na rust ieder nog veertien keer, waardoor de 28 -21 tot stand kwam.

Omdat Verburch, dat 1 puntje boven Dongen op de ranglijst staat, ook 2 winstpunten pakte bij rode lantaarndrager Hellas, staat Dongen nog op de gevaarlijke 11e plaats. Na carnaval gaat Dongen naar topploeg Benefit BFC waarna op zondag 21 februari de confrontatie tegen Verburch in de Salamander op het programma staat. Een zogenaamd 4 punten duel! Ook Hellas komt nog nar Dongen.

Landelijke Hoofdklasse HS: HV Dongen – Delta Sport: 25-23 (14-18).
Dongen trof tegen Delta Sport een oude bekende. De huidige trainer van de ploeg uit Zierikzee, Johan van der Voorn, werkte zeven jaar in Dongen. Vele huidige spelers hebben onder hem gediend. Zijn handbal zienswijze is niets veranderd. Offensief in de verdediging en aanvallend scoren via de lange schutters. Zij mochten vrij aanleggen doordat Dongen passief op de zes meter bleef staan. Daarnaast maakte de Zeeuwen dankbaar gebruik van de vele afspeelfouten aan Dongenzijde.

Landelijke Divisie DB1: V&L Geleen – HV Dongen 35-17 (19-9)
Dongen, met dit keer interim coach Kees Smit, verraste verdedigend een heel snelle en technische tegenstander V&L. Dongen deed dit bijzonder goed en de Limburgse ploeg lukte niet wat zij wilde: Dongen overlopen. Na de 19-9 rust stand, waarin de Dongenmeiden ondanks deze achterstand plezier hadden in hun spel, had Dongen veel pech met de afwerking. De achterstand bleef weliswaar tot 15 minuten voor tijd op 10 doelpunten. Door een uitstekende Jowenna in het doel werd het echt geen pak op de broek.

Landelijke Divisie MC1: HV Dongen – BFC 10-13 (5-6)
BFC uit Beek was geen onbekende. Eenmaal gelijk en eenmaal gewonnen. Dus een open strijd. Jammer dat van het spel van vorige week weinig terug te vinden was bij Dongen. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Over en weer werd gescoord waardoor de rust een minimale voorsprong opleverde voor de bezoekers. Ook na rust was het verschil niet groot. Dongen kwam echter nooit in de wedstrijd. Uiteindelijk ging de winst naar Limburg. ,,Maar we kunnen hier veel leermomenten uithalen. Dat is nodig als we over twee weken tegen V&L spelen. Zij zijn de ongeslagen koploper,” aldus een van de begeleiders Ronny de Leeuw