Guus Wansleeben Kampioen 5e klasse PK Bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 40e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeelt in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 3 en zaterdag 4 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse. Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.

Meervoudig kampioen Cees de Jong opende de finale met winst in 24 beurten op Guus Wansleeben. Frans Meeren begon met winst in 17 beurten tegen Maurice Heyne. De nestor van het gezelschap Jos Nollen werd in 20 beurten verslagen door Hans Trommelen. Maurice Heyne pakte zijn 1e winst tegen Cees de Jong in 16 beurten. Hans Trommelen won ook zijn 2e wedstrijd in 15 beurten tegen Guus Wansleeben. Jos Nollen versloeg hierna Frans Meeren in 21 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Hans Trommelen en Cees de Jong. In 15 beurten klaarde Hans ook dit karwei en was koploper na dag 1 met 3 gewonnen partijen. Jos, Frans en Maurice wonnen 1 keer en verloren 1 keer, Cees  won 1  keer en leed 2 keer verlies. Guus was nog puntloos.
 
Maurice Heyne begon ijzersterk op dag 2 en won van Jos Nollen in 8 beurten. Guus Wansleeben pakte zijn 1e winst tegen Frans Meeren in 9 beurten. Indien Hans Trommelen zijn partij van Maurice Heyne zou winnen of gelijk spelen was Hans na deze partij al kampioen. In een gelijk opgaande strijd won Maurice in 15 beurten. Frans Meeren wist hierna van Cees de Jong te winnen in 24 beurten. Guus Wansleeben had ook nog een kleine kans op de titel en won in 18 beurten van Jos Nollen. Nog 4 kanshebbers voor de titel met ingaan van de laatste speelronde. Alleen Jos Nollen en Cees de Jong hadden geen kans meer op het kampioenschap. Hans Trommelen ging proberen om de titel binnen te halen tegen Frans Meeren, in slechts 7 beurten was Frans aan de meet en kwam hierdoor ook  uit op 6 punten evenals Hans. Hierdoor was Maurice Heyne ineens weer de grote favoriet, bij winst of remise zou hij kampioen zijn.
Guus Wansleeben won ook zijn 3e partij op de 2e dag in 9 beurten werd Maurice Heyne verslagen. De laatste wedstrijd won Cees de Jong in 25 beurten van Jos Nollen. Hierdoor kwamen er 4 spelers uit op 6 punten, de barrage partij zou nu gaan tussen Maurice en Guus, die het beste gemiddelde hadden van de 4. In deze wedstrijd was Guus de beste en won in 13 beurten, Maurice achterlatend op 7 caramboles en werd toch wel enigszins verrassend de nieuwe kampioen, proficiat. Door dit kampioenschap is Guus ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Raymond Heyne, kampioen in de 6e klasse is daar ook al voor geplaatst.
biljart11112
Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 4e klasse.

Foto boven: v.l.n.r. zittend Guus, Maurice en Frans en achter Cees, Jos en Hans
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen