Een beperking én een erkend diploma

23 jan , 17:26 Nieuws
st241
29 jongeren met een beperking ontvangen 31 januari een erkend diploma! Stichting Samen Top biedt brancheopleidingen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen voor wie leren niet vanzelfsprekend is. Na 1,5 jaar leren, viert de eerste groep leerlingen hun successen tijdens het diplomafeest in de Cammeleur, Dongen.
In september 2022 zijn de eerste brancheopleidingen Groen, Logistiek en Facilitair gestart bij dagbesteding Samen Top. De opleidingen zijn praktijkgericht, waardoor het goed mogelijk is voor mensen met een beperking om successen in het onderwijs te behalen. Dit soort successen zijn niet vanzelfsprekend voor deze doelgroep die allemaal een indicatie dagbesteding hebben, waardoor het een diplomafeest gaat worden vól bijzondere overwinningen van studenten. De leerlingen hebben de afgelopen 1,5 jaar in hun eigen tempo en op maat deze praktijkopleidingen gevolgd. Door de combinatie van lessen en werkbezoeken hebben deze studenten werkprocessen behaald. De studenten kunnen zelf kiezen of ze gaan voor een heel diploma of voor certificaten van werk processen. De behaalde werkprocessen worden erkend door de landelijke brancheorganisaties!
Actieve samenwerking werkplekken
Samen Top gaf een eigen draai aan de brancheopleidingen door de combinatie van fysieke lessen en werkbezoeken. De studenten zijn letterlijk het hele land doorgereden; een bezoek aan de haven van Rotterdam, of naar het magazijn van BOL.com, de werkbezoeken waren uitdagend én leerzaam. In de regio zorgde deze werkbezoeken voor bijzondere samenwerkingen met Tuincentrum Avri, Kwekerij Van Wijlen, Mijzo Volckaert (Dongen) en Oosterheem (Oosterhout), Orange Planten
(Dongen), Passa Sports (Waalwijk) en Het Mek (Oosterhout).


Waarom brancheopleidingen?
Er ligt veel arbeidspotentie bij de doelgroep jongeren met een indicatie dagbesteding. Vele jongeren met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt kunnen goed werkprocessen uitvoeren waar de arbeidsmarkt -nog- geen gebruik van maakt. Er is zowel urgentie op de arbeidsmarkt én potentie bij deze doelgroep. De brancheopleidingen zijn ontwikkeld om dit gat te overbruggen door de Academie voor Zelfstandigheid, ministerie van VWS en VGN (Vereniging Gehandicapten Nederland)
Meer informatie?