Roparun in alle opzichten succesvol voor ’t Halve Zolenlijntje

Foto:

De Roparun is een mega-event voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het is een estafetteloop vanuit Frankrijk naar Rotterdam. Afgelopen Pinksterweekend deed ’t Halve Zolenljjntje voor de zestiende keer mee aan dit avontuur. Trots en voldaan kijkt het team hierop terug.

Teamwork
Ook al doet een team voor de zestiende keer mee, de uitdaging blijft elke keer even groot. Want vanzelfsprekend is het niet om de 534 km tussen Clastres en de Coolsingel even al lopend en fietsend te overbruggen. Op fysiek, maar ook op logistiek gebeid is een gedegen voorbereiding onontbeerlijk. Daarbij zijn alle teamleden onmisbaar. Zonder masseurs, chauffeurs, teamleiders, navigators, fietsers en cateraars komen de lopers niet in Rotterdam aan. Maar dat deed ’t Halve Zolenlijntje ook dit jaar weer na een nagenoeg probleemloos weekend. Na 45 uur en 20 minuten werden ze als helden ontvangen op de Coolsingel.

Feest bij Atledo
Lopen, broodjes smeren, fietsen met een minimale slaappauzes worden er wel wat gemakkelijk door als je steun krijgt in de vorm van aanmoedigingen langs de route. Duizenden mensen staan langs de route ook op plaatsen waar je dat zou verwachten. Wat ’t Halve Zolenlijntje wel wist dat er in Dongen veel mensen op hen wachten. Toen ze in de schemer van de zondagavond door Dongen liepen stonden er veel Dongenaren hen en ook de andere Roparunteams toe te juichen. Eenmaal op het terrein van Atledo ging het helemaal los. De warmte en de sfeer in de stampvolle feesttent daar zorgden voor een energie die alle teamleden zo’n goed deden dat er nog heel lang over nagesproken werd. Het Roparunteam is Atledo dan ook heel dankbaar voor wat zij voor ’t Halve Zolenlijntje en de Roparun deden.

€34.000,00 voor het goede doel
Misschien lijkt het alsof de sportieve uitdaging en het feestelijke randje van de Roparun het enige zijn waarover het gaat. Niets is minder waar. Wat de Roparunners drijft is het goede doel. De Roparun is de bekroning van een jaar waarin heel veel fondsen geworven zijn voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Heel trots is ’t Halve Zolenlijntje dus dat zij dit seizoen maar liefst €34.000,00 kunnen overmaken naar dit prachtige doel. Het team bedankt hiervoor alle sponsoren en donateurs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen