8e internationale BBQ wedstrijd+ in Dongen

Foto:

Voor de achtste keer wordt er een internationale BBQ wedstrijd georganiseerd in Dongen-Vaart.

De wedstrijden vinden plaats op 10 en 11 september. De organisatie is in handen van Boerderijvlees “de Vaartse Hoeve” in samenwerking met sportcafé ’t Vaartje. Gedurende dit weekend strijden teams uit Europa voor punten van de internationale ranking van Kansas City Barbecue Society (KCBS) en de Steak Cookoff Assosiation (SCA). Dit staat garant voor een professioneel BBQ spektakel waar voor jong en oud veel te zien en te proeven is. Terwijl de teams hun specialiteiten bereiden op het wedstrijdterrein kan het publiek genieten van eten, drinken, muziek en een hoop vertier voor de kleine bbq fans.

Op zaterdag is er een SCA-wedstrijd. Deze organisatie houdt zich bezig met Steak-, Burger- en Whole-Hog-wedstrijden. Kijken naar de echte steak professionals die de perfecte cook nastreven en daarnaast de jury verbluffen met de perfecte burgers. De tweede dag (zondag) staat de internationale wedstrijd op het programma die goedgekeurd is door de KCBS. De teams bereiden vier vlees categorieën voor om zich te kwalificeren voor het algeheel kampioenschap: Chicken, Ribs, Pork en Brisket. Daarnaast staat het onderdeel dessert op de rol. Op zaterdag begint het evenement om 12.00 uur op zondag al om 10.00 uur. Op het einde van de zaterdag is de prijsuitreiking van de SCA waarbij de teams hopen op een golden ticket voor de SCA World Championship in Fort Worth in Texas, USA. Op zondag zijn de teams rond 14:00 klaar met koken, waarna de prijsuitreiking volgt. Zorg dat je zeker voor de lunch aanwezig bent!

Kids BBQ-wedstrijd
Op zaterdag en zondag worden er weer wedstrijden gehouden speciaal voor kinderen. In samenwerking met Intra Tuin Breda en Napoleon Gourmet Grills staat dit jaar de kinderbarbecuewedstrijd weer op de rol. Kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar kunnen zich hiervoor inschrijven. Helaas kunnen niet alle kinderen aan deze wedstrijd deelnemen, vanwege de beperkte plaatsen. Ouders krijgen tijdig bericht over of uw kind is ingeloot en kan deelnemen. Tijdens deze wedstrijd bereiden de kinderen een heerlijke hamburger, die beoordeeld wordt door de jury. De winnaar wint een leuke barbecue van Napoleon Grills Inschrijving voor de Kids-Q-wedstrijd vindt plaats in de winkel van Boerderijvlees De Vaartse Hoeve in Dongen-Vaart.

Vaartse Hoeve proeverij
Ook dit jaar is er voor het publiek volop gelegenheid om te proeven van het uitstekend gegaarde vlees. Teams zorgen ervoor dat er allerlei lekkere vleesgerechten voor u worden bereid. Steeds meer mensen kwamen al vroeg om hiervan te genieten.
Allerlei activiteiten voor jong en oud

Er is sprake van een barbecue+-wedstrijd. Dit betekent dat er naast de wedstrijden, vele ander activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. De kinderen kunnen zich uitleven op: het springkussen, de mega molshoop, ijs, spirello’s en nog veel en veel meer… Ook is het mogelijk om op zondag net als de succesvolle Olympiërs de handboog ter hand te nemen. Dit onder begeleiding van handboogsportvereniging Tevredenheid 1865. De oudste vereniging van Dongen. Op zaterdag een dansact. Dansgroep UDO geeft dan een demonstratie.

Gezelligheid met muziek
Er wordt een gezellige sfeer gecreëerd. In het strooien dorp staat een podium waar je na al het bbq geweld kunt genieten van de muziek onder het genot van een drankje en hapje van de foodtrucks. Op het terras kun je dan genieten van de band Got 2 Sing.

Waar?
De BBQ wedstrijd vind plaats op het wedstrijd terrein aan de Ruiterbaan 1-11 in Dongen-Vaart. Het terrein is gemakkelijk toegankelijk en er is genoeg (gratis) parkeerplek! De entreeprijs is slechts twee euro.

Voor meer informatie Astrid en Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082) of de website https://bbqcontest.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen